Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта је ДАРК ВЕБ и чему служи? Чињенице о мрачном делу интернета ће вас УЗНЕМИРИТИ!

Чули сте да је дарк веб лош, али шта се тачно тамо дешава? Нажалост, то је део интернета где се могу наћи најсабласније ствари које креирају врло бизарни и болесни људски умови, што нормалан човек не може ни да замисли.

1650370526_security-gbc67af818_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Али добра ствар је што не можете "случајно" завршити на њему, већ захтева специјалан приступ.

Прочитајте још: Да ли и ви прихватате дигиталне КОЛАЧИЋЕ на интернету? Овде лежи ОПАСНОСТ

Већину ствари које можете да урадите или пронађете на дарк вебу можете пронаћи и у стварном животу, али мрачни веб чини спровођење сумњивих активности много лакшим јер остајете анонимни. Људи могу да раде практично све на мрачном нету, од продаје дроге до читања забрањених књига. Може се користити за племените активности, као што је заобилажење владине цензуре да би се разговарало о великом питању, али се чешће се користи у мрачне сврхе. 

Дарк веб је већина интернета

Дарки веб је јединствени део дубоког веба, који у основи укључује било коју веб локацију којој не можете да приступите путем нормалних претраживача.

То је легло криминалних активности

Природа дарк веба којој се практично не може ући у траг чини је леглом криминалних активности. У суштини, то је црно тржиште интернета. Постоје веб странице које могу да процуре или размене ваше личне податке странцима широм света, без обзира да ли сте на дарк вебу или не.

Илегално оружје се може купити на мрачној мрежи

Иако је још увек легално да неко лично купи митраљез, много је лакше купити га на дарк вебу.  А аутоматско оружје није једино смртоносно оружје које се продаје на овој мрачној мрежи. Они који воле базуке могу их набавити ако желе. 

Ваш идентитет може бити украден на мрачној мрежи

У 2014. години, 17,6 милиона људи у САД биле су жртве крађе идентитета. Зато стално видите рекламе за софтвер против крађе идентитета. То је такође једна од узнемирујућих чињеница о дарк вебу: ваши лични подаци, попут ваших кредитних картица или банковних података, могу се лако купити и продати коме год, а одговорни људи највероватније неће бити пронађени. Ако изгубите личну карту, она се такође може анонимно продати на дарк вебу.

Људи тамо могу унајмити убице

Наравно, неко ко жели да наручи убиство увек може да пронађе начин да то уради лично, али су безлични и анонимни аспекти куповине убице на дарк вебу погоднији. У суштини, ако постоји услуга коју желите, неко на мрачном вебу ће вам је пружити. Могуће је унајмити људе да почине убиство, превару или практично било који други злочин који се може замислити.

Постоје форуми који говоре о томе како најбоље кувати људе

Рекли смо вам да ће вас неке чињенице о мрачној мрежи уплашити. Као што смо раније рекли, свака тема коју можете замислити је лако доступна на дарк вебу. Да су неки од најозлоглашенијих серијских убица имали приступ овој  мрачној мрежи, вероватно би починили још убистава, јер например постоји дарк веб страница која даје савете како најбоље кувати жене. Барем, то је оно што је "Метро УК" открио када су истраживали дарк веб. 

Лажна документа су доступна за куповину

Дарк веб је и богат ресурс за терористе. Осим што можете купити је илегално оружје, али и лажна документа попут пасоша и извод из матичне књиге рођених.

То је рај за озбиљне сексуалне преступнике

Сексуални преступници и дечји порнографи могу пронаћи ствари које им се свиђају у дубокој мрежи. Дарк веб садржи најгоре, најбруталније порно сајтове којих се можете сетити. Једна од несрећних чињеница о дарк вебу је да болесни умови лако могу да пронађу начин да нахране своју болест и насилне склоности.

Ова мрежа "живи" од биткоина

Део онога што дарк веб чини тако анонимним је да се куповине морају обављати биткоином. Као што сте вероватно чули, биткоин је дигитална валута за коју се очекује да преузме привреду у годинама које долазе. Па, ако је то случај, онда ће обављање нелегалних трансакција бити не само много лакше, већ много чешће.

Влада САД њиме управља

Једна од најстрашнијих чињеница о дарк вебу је да га подржава америчка влада. Софтверски програм који омогућава дарк веб, "Тхе Онион Рутер" спонзорише Биро за демократију, људска права и рад америчког Стејт департмента. Па како то функционише када владине институције попут ФБИ-а треба да хватају криминалце? Добро питање. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas