Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 СИТКОМА који трају мање од 30 МИНУТА ПО ЕПИЗОДИ - највише волимо да се смејемо уз ове бисере (ФОТО)

Ситкоми мешају забаву и критику у веома јефтином формату за производњу који нам такође помаже да се мало насмејемо. Прегледајмо оне најбоље, од којих се никада не уморимо и гледамо их изнова и изнова, уз понеку сузу која се убраја у толики смех

1645525576____________________565688884644.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Ситкоми су део наших живота од првог тренутка када се заљубимо у неког од ликова. Да бисмо наставили да се заљубљујемо у њих и, као малу почаст, прегледајмо оне које највише волимо и уз које је смех загарантован. Није битно да ли је црни хумор или апсурд, свима им је заједничко да трају мање од пола сата, тако да нема изговора да их не погледате (или погледате по петнаести пут):

10. Hacks (2021)

Са 15 номинација у последњем издању Емија, Hacks је, без сумње, један од нових ситкома који не смемо изгубити из вида. 

С једне стране, Дебора Венс ( Џин Смарт ) је најбоља комичарка у земљи, легенда са сталном емисијом у Лас Вегасу, много новца, али са старим шалама које нису прилагођене новом времену. Као решење, Ава ( Хана Ајнбиндијер ), сценариста из генерације Z, улази у њен живот да јој помогне да поново покрене каријеру док покушава да се искупи након што је отказана због несрећног твита. То је судар две јаке жене посвећене хумору које ће поделити оно најбоље из сваке генерације, док њихова веза постаје све јача и причају нам о свету забаве.

9. The Good Place (2016) 

Ако помислимо на лепу серију, прва која нам пада на памет је The Good Place, иако то нико није могао да претпостави из њене радње.

Прочитајте још: Као девојчица успела да РАСПЛАЧЕ целу Југославију: Ево како данас изгледа Весна из филма "Птице које не полете" (ФОТО)

Елеанор Шелстроп ( Кристен Бел ) је управо умрла и буди се у загробном животу. Упркос томе што је у свом претходном животу био лоша особа, послата је на добру страну (небо, да упростим хришћански). Да не би била послата на лошу страну (пакао), Еленор ће морати да се претвара и научи да буде добра особа.

8. Schitt’s Creek (2015) 

Роузови су имућна породица која преко ноћи изгуби све, осим Шита, руралног града ван утабане стазе који су купили пре много година као шалу за рођендански поклон. Отац, Џони Роуз ( Јуџин Леви ), је успешан бизнисмен; његова супруга Мојра ( Кетрин О'Хара ), звезда сапунице; његов син, Дејвид ( Ден Леви ), цвилећи и педантни бунтовник; а Алексис ( Ени Марфи ) је размажена, отмена, хировита ћерка.

7. Love (2016)

Романтична комедија у свом најчистијем облику... и сирова. Love је серијал који говори о сексуалним односима у 21. веку. Апликације , немар, случајни сексуални сусрети, порнографија, дилдои... Свему је место у причи у којој главне улоге играју Мики ( Џилијан Џејкобс ) и Гас ( Пол Руст ), двоје неспојивих тридесетогодишњака који се на крају заљубе.

6. The End of the F***ing World (2017) 

Како описати серију тако смешну, мрачну и где се све, изненађујуће, уклапа? Заснован на истоименом графичком роману Чарлса С. Форсмана , овај британски ситком говори о лудој авантури у коју се упуштају Џејмс ( Алекс Лотер ), тинејџер који себе сматра психопатом, и Алиса ( Џесика Барден ), бунтовна девојка. Убиство, нихилизам, фантастичан саундтрек, пуно британског хумора и веома оригинално одрастање спајају се у The End of the F***ing World. 

5. New Girl (2011) 

Џес ( Зои Дешанел ) је учитељица у основној школи и све гледа са оптимизмом. Све док њен дугогодишњи дечко не раскине са њом и она мора да дели стан са Ником ( Џејк Џонсон ), Шмитом ( Макс Гринфилд ) и Винстоном ( Ламорн Морис ), тројицом мушкараца које она уопште не познаје и који се веома разликују.

4. Master of None (2015) 

Прве две сезоне изашле су пре оптужбе за сексуално злостављање против њеног творца и протагонисте, Азиза Ансарија , и вреди их погледати. Мастер оф Ноне прича причу о Дев Шаху , тридесетогодишњем хиндуисту који живи у Њујорку и који тражи глумачки посао ван индијског стереотипа у којем је увек ангажован.

Овај ситком се бриљантно бави расном и сексуалном разноликошћу, поред класичних комичних ситуација које се могу десити између групе пријатеља и града колико магичног колико и разочаравајућег попут Велике јабуке. 

3. Parks & Recreations (2009) 

Да, Азиз Ансари је протагониста  Master of None и један од најомиљенијих ликова у  Parks & Recreations.

Паркови и рекреације су несхватљиви без Лесли Ноуп ( Ејми Полер ), лика који свом снагом воли свој посао: јавне службенице задужене за Одељење за паркове и рекреацију у (лажном) граду Пауни у Индијани. 

Најбољи ситком у историји магазина Тајм , на листи састављеној 2012. године, прати модел лажног документарца и апсурдног хумора који нам се толико допада захваљујући веома добро конструисаним ликовима. Са луксузном глумачком поставом, са именима као што су Рашида Џонс, Крис Прат, Ник Оферман, Обри Плаза, Пол Шнајдер, Адам Скот и Роб Лоу, између осталих, једна је од серија које јавност највише воли. 

2. Fleabag (2016) 

Ситком ... или драма? Све, јер Флеабаг је све, има све и све је о чему можемо да сањамо. Фиби Волер-Бриџ глуми и пише ову комедију-драму у којој је њен лик, Fleabag, хаотична, неспретна, бестидна жена због које често желимо да је убијемо и, у другу руку, да јој помогнемо да изађе из бунара који је она сама ископала. Али када је једном сретнете, не можете престати да гледате.

Феминистичка, смела, пуна црног хумора и са тим непоштовањем и британским призвуком, њене две сезоне су (веома) кратке. Али није све смех и, баш као и сам живот, и стварност има своју драматичну тачку, која се на крају ушуња у кутове непрекидне катастрофе која је живот главног јунака. 

1 .The Office (2005) 

Да, на листи ситкома било би злочин не укључити Тхе Оффице (америчка верзија) и, за нас, заузима прво место. Свака сезона серије је мајсторска класа лажних , апсурдних искустава, неспретности на тачки кључања и највећег идиотизма икада замишљеног на екрану. Резултат? Смех за смехом у сваком његовом поглављу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas