Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

А ГДЕ ЈЕ ЈЕЛЕНА? У Нолетовој ложи милијардерка српског порекла, променила име па постала "српска краљица нафте и гаса“

СРПСКИ тенисер Новак Ђоковић у четвртфиналном мечу на Ју-Ес опену игра против домаћег тенисера Тејлора Фрица, а Нолетова ложа моћнија је него икада.

1693942126_76646_nole2_ig.jpg
Фото: Профимедиа/Принтскрин Еуроспорт
Oglas

Четвртфинални меч Новака Ђоковића и Тејлора Фрица прати милијардерка, за коју се сви питају ко је она. У ложи у уторак, на мечу са Фрицом, нема Јелене Ђоковић.

Новак Ђоковић у четвртфиналу УС опена има специјалног госта у својој ложи, Ребеку Мекдоналд, милијардерку српског порекла.

Ко је Ребека Мекдоналд? 

За њу се први пут у Србији чуло пошто је Новак оформио озбиљан тим за ПТПА, организацију која жели да промени расподелу профита у свету тениса. Тај план није се допао АТП-у, али јесте Ребеки Мекдоналд, канадској бизнисменки српског порекла, рођеној 1953. као Убавка Митић, која му је помогла.

Ребека је ушла у ПТПА као члан саветодавног одбора, на позив оснивача Васека Поспишила и Новака Ђоковића.

Фото: Принтскрин Еуроспорт

Ребека је оснивач компаније „Јуст Енергy Гроуп Инц“ у Торонту, била је председник и извршни директор пре него што је 2007. године постала извршни председник.

Још 1989. године, Ребека је основала „Енергy Маркетинг Инц“, 1995. „Атлантиц Поwер“, а због пословних подухвата називали су је „српском краљицом нафте и гаса“, јер се њено богатство процењује на две милијарде долара.

Покретач је жестоке подршке женама у послу, шест година заредом проглашена је за водећу канадску предузетницу према часопису „Профит“.

Оснивачица је Центра за артритис и аутоимуне болести у болници Маунт Синај у Торонту, била је и потпредседник Управног одбора болнице Маунт Синај, али и члан управног одбора Краљевског музеја Онтарио.

Има почасну диплому на Универзитету у Викторији и страствени је љубитељ тениса и поборник спорта широм света, а посебно јој је драг Новак Ђоковић, са којим је прославила и једно освајање УС Опена 2018. године.

Сада је познанство претворила у озбиљну авантуру и подухват да се помогне нижерангираним тенисерима. За ТВ Храм, својевремено је описала највећу авантуру, која је прерасла у пословну империју.

- Девојчица Убавка Митић отишла је у Канаду и постала Ребека Мекдоналд. Био је то трновит пут. Много је теже него што млади мисле. Запад није за сваког. Био је то авантуризам. Када сте млади пуно не размишљате. Никада нисам зажалила. Опстати на Западу је веома тешко. Поносим се што сам Канађанка српског порекла - рекла је она у интервјуу за ТВ Храм.

Одрастање у Југославији помогло јој је да успе у Америци.

- Сви су ми рекли да немам никакве шансе јер то жене не раде у Канади. Ни у породици нисам имала подршку. У бизнис сам ушла јер је мој покојни муж рекао да не могу да успем. Ја сам јако тврдоглава, имамо ми свој инат. То сам урадила да му покажем да је могуће. Врло мало сам знала о бизнису али временом сам научила, врата сам врло тешко отварала али предност је моја била та што сам овде подигнута. И данас проводим пуно времена са младим девојкама и женама јер ми много смета када сви у Северној Америци криве мушкарце за неуспех жена. Жена мора да стане баш као и мушкарац иза онога што жели да уради.

- Никада не дајем индивидуама, сем деци коју волим да школујем. Дајем болницама… Знате, морам искрена да будем, моја покојна мајка је дошла и рекла ми да свима дајем, али да не дајем довољно Србима у Канади. Ја сам мислила да су они део свих њих… Морала сам маму да послушам као добро дете. Питала сам маму шта би било најбоље урадити и она је рекла – направити цркву. И ја сам због ње саградила цркву у Торонту. Саградила сам је по угледу на Студеницу. И доживела сам огромно разочарање јер ми као Срби, као што сам рекла, специјално на Западу али и овде нисмо најсложенији. Црква се одвојила од наше матице што је мени јако тешко пало. Надам се да је сада млађа генерација и да ћемо се поново саставити… Ја верујем у само једну цркву“ испричала је она.

У гостовању на Б92 пре 10 година, објаснила је и зашто не улази у пословне подухвате у својој земљи матици, већ одлучује само да помаже „споља“. 

-Гледала сам ја да пословно инвестирам у Србију и одговор је врло кратак, не. Сматрам да овој земљи фали још много тога да би привукла прави капитал, а ја не знам правила игра, пуно је корупције, пуно ствари није решено. Све се може и све се не може. Не бих ја могла да се хватам у коштац, знам како се ради бизнис у Северној Америци и Енглеској. Ја бих се изгубила овде - рекла је Ребека Мекдоналд.

(Спортал)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas