· · Коментари: 0

Александар Берчек искрено о томе зашто деци није дозволио да упишу глуму: "Да сам видео да су талентовани, не бих се мешао"

Један од наших најбољих глумаца крајње искрено је говорио о својим наследницима, али и свом животу

1650367469_abercek.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/РТС

Александра Берчека памтимо по бројним улогама у многим филмовима и серијама, а чини се да свако зна бар пар његових упечатљивих улога. Славни глумац иза себе има два брака и четворо деце - из првог брака има наследнике Николу и Милицу, а из другог Ану и Милоша.

- Од четворо моје деце двоје је хтело да упише глуму. Ја то нисам дозволио. Да сам видео да су талентовани, не бих се мешао. Да су они то стварно хтели, успели би и без мене. Могу дрво да научим да положи пријемни на ФДУ, али себи сам одавно дао реч да никоме нећу помоћи. Ко вреди, може да успе и без моје помоћи - искрено је био Александар.

О свом тешком детињству и сиромаштву, наш глумац кратко је рекао:

- Пошто смо били тешка сиротиња, покушао сам да се упишем у војну школу. Два пута сам се пријављивао и два пута су ме одбили због неухрањености -  преноси "Информер".

Прочитајте још: Након 20 година откривена дуго чувана тајна серије ПРИЈАТЕЉИ: Ова глумица је требала да глуми Рејчел (ФОТО)

Рано је схватио да све мора сам урадити, без ичије помоћи:

 -Мене су, кад сам био мали, родитељи само требали да нахране и обуку. После сам схватио да све морам сам. Када сам дошао 1969. у Београд сам се осамосталио. То је било неко сретно време, па су биле стипендије. Ја сам имао три - присетио се Берчек и додао да је имао више пара он као студент него његов отац пензију.

Прочитајте још: Није глумила у романтичној комедији две деценије: Џулија Робертс објаснила зашто је није било у овом жанру

Испричао је и занимљиву причу о првом аутобомобилу који је сам зарадио:

- Ја сам после друге године, додуше радио сам и један филм, купио половног фићу. Дотерам га кући, а мој отац, кога су звали Лала милицајац, каже: 

- Чиме си ово дошао?

- Аутом.

- Чији је ово ауто?

- Мој.

- А не може то тако.

И седе на бицикл и оде у милицију да ме пријави. Дођу два полицајца које знам, наши пријатељи. Али све је било службено.

- Друже саобраћајну покажи...

Кажу мом оцу:

- Лало, његов је лепо пише овде.

- Ето, а ја ни бицикл нисам успео да купим, а он студент, не знам ни шта студира - присетио се глумац симпатичне ситуације једном приликом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.