Oglas
· · Komentari: 0

Aleksandar Berček iskreno o tome zašto deci nije dozvolio da upišu glumu: "Da sam video da su talentovani, ne bih se mešao"

Jedan od naših najboljih glumaca krajnje iskreno je govorio o svojim naslednicima, ali i svom životu

1650367469_abercek.jpg
Foto: Youtube printscreen/RTS
Oglas

Aleksandra Berčeka pamtimo po brojnim ulogama u mnogim filmovima i serijama, a čini se da svako zna bar par njegovih upečatljivih uloga. Slavni glumac iza sebe ima dva braka i četvoro dece - iz prvog braka ima naslednike Nikolu i Milicu, a iz drugog Anu i Miloša.

- Od četvoro moje dece dvoje je htelo da upiše glumu. Ja to nisam dozvolio. Da sam video da su talentovani, ne bih se mešao. Da su oni to stvarno hteli, uspeli bi i bez mene. Mogu drvo da naučim da položi prijemni na FDU, ali sebi sam odavno dao reč da nikome neću pomoći. Ko vredi, može da uspe i bez moje pomoći - iskreno je bio Aleksandar.

O svom teškom detinjstvu i siromaštvu, naš glumac kratko je rekao:

- Pošto smo bili teška sirotinja, pokušao sam da se upišem u vojnu školu. Dva puta sam se prijavljivao i dva puta su me odbili zbog neuhranjenosti -  prenosi "Informer".

Pročitajte još: Nakon 20 godina otkrivena dugo čuvana tajna serije PRIJATELJI: Ova glumica je trebala da glumi Rejčel (FOTO)

Rano je shvatio da sve mora sam uraditi, bez ičije pomoći:

 -Mene su, kad sam bio mali, roditelji samo trebali da nahrane i obuku. Posle sam shvatio da sve moram sam. Kada sam došao 1969. u Beograd sam se osamostalio. To je bilo neko sretno vreme, pa su bile stipendije. Ja sam imao tri - prisetio se Berček i dodao da je imao više para on kao student nego njegov otac penziju.

Pročitajte još: Nije glumila u romantičnoj komediji dve decenije: Džulija Roberts objasnila zašto je nije bilo u ovom žanru

Ispričao je i zanimljivu priču o prvom autobomobilu koji je sam zaradio:

- Ja sam posle druge godine, doduše radio sam i jedan film, kupio polovnog fiću. Doteram ga kući, a moj otac, koga su zvali Lala milicajac, kaže: 

- Čime si ovo došao?

- Autom.

- Čiji je ovo auto?

- Moj.

- A ne može to tako.

I sede na bicikl i ode u miliciju da me prijavi. Dođu dva policajca koje znam, naši prijatelji. Ali sve je bilo službeno.

- Druže saobraćajnu pokaži...

Kažu mom ocu:

- Lalo, njegov je lepo piše ovde.

- Eto, a ja ni bicikl nisam uspeo da kupim, a on student, ne znam ni šta studira - prisetio se glumac simpatične situacije jednom prilikom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas