· · Коментари: 0
КУЛТУРА И МУЗИКА

Београдску Филхармонију је подигао на ноге, али тиме се није хвалио! Ево због чега ће ИВАН ТАСОВАЦ имати посебно место на културном небу Србије

Иван Тасовац (55), директор Београдске филхармоније, преминуо је вечерас у свом дому у Београду око 21 сат.

1632946166_min_kulture_kzn_11012016_009.jpg
Фото: Ataimages

Чувени уметник, мајстор на клавиру и дугогодишњи директор Београдске Филхармоније, Иван Тасовац преминуо је изненада вечерас у 55. години живота.

Тасовац је дипломирао клавир на Конзерваторијуму "Петар Иљич Чајковски" у Москви у класи професора Сергеја Дорењског. Био је директор Београдске филхармоније од 23. марта 2001-2013. године. Почетком 2014. на конкурсу за новог директора једногласно је изабран као најбољи кандидат за ову позицију.

Прочитајте још: Драма Слобе Радановића на наступу: Певач се умало угушио

Ипак, иако је у кутруном миљеу хваљен и високо цењен, Тасовац стидљиво је пррихватао комплименте на рачун његовог ангажмана у промоцији ове културне установе у свету. Иако су га многи поистовећивали са Миро Траиловић и њеним заслугама за Атеље 212, Тасовац је његову улогу у Филхармонији скромније доживљавао и ту комплеметарност доживљавао као превелики терет.

Прочитајте још: Кејт Мидлтон се појавила у хаљини од које ЗАСТАЈЕ ДАХ! Позната дизајнерка креирала НЕВЕРОВАТАН модел због ког су СВИ ГЛЕДАЛИ у војвоткињу! (ФОТО)

- Чини ми се да је и више него довољно што сам чуо како наш "Информбиро", кафић у коме се окупљамо пре и после проба и концерата, по атмосфери све више подсећа на легендарни бифе "Атељеа 212" из прошлости. Узгред, ми смо породично, крајем седамдесетих, са госпођом Траиловић били комшије на Копитаревој градини, мирном скверу у центру на само неколико улица испод "Атељеа". Легендарна је прича како се мој отац враћао са неке пробе и видео да радници селе нечији намештај. Препознао је Мирине ствари, и као прави господин, љубазан какав је био, не само да им је помогао да утоваре у камион некакав "сточић са врло деликатним танким ногицама који они, децо, уопште нису пажљиво носили" и који би се, како је говорио, "децо, да им нисам скренуо пажњу сигурно оштетио", него се и сит са њима испричао и још их на крају частио за пиво. Једино што мој Тасица није знао, а сазнали смо убрзо сви, само после пар дана када се са неког путешествија Мира Траиловић вратила у Београд, да је он вероватно једини човек на свету коме је пошло за руком да лопове током пљачке, части пивом - изјавио је својевремено Тасовац за српске медије.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.