Oglas
· · Komentari: 0
KULTURA I MUZIKA

Beogradsku Filharmoniju je podigao na noge, ali time se nije hvalio! Evo zbog čega će IVAN TASOVAC imati posebno mesto na kulturnom nebu Srbije

Ivan Tasovac (55), direktor Beogradske filharmonije, preminuo je večeras u svom domu u Beogradu oko 21 sat.

1632946166_min_kulture_kzn_11012016_009.jpg
Foto: Ataimages
Oglas

Čuveni umetnik, majstor na klaviru i dugogodišnji direktor Beogradske Filharmonije, Ivan Tasovac preminuo je iznenada večeras u 55. godini života.

Tasovac je diplomirao klavir na Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski" u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Bio je direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Pročitajte još: Drama Slobe Radanovića na nastupu: Pevač se umalo ugušio

Ipak, iako je u kutrunom miljeu hvaljen i visoko cenjen, Tasovac stidljivo je prrihvatao komplimente na račun njegovog angažmana u promociji ove kulturne ustanove u svetu. Iako su ga mnogi poistovećivali sa Miro Trailović i njenim zaslugama za Atelje 212, Tasovac je njegovu ulogu u Filharmoniji skromnije doživljavao i tu komplemetarnost doživljavao kao preveliki teret.

Pročitajte još: Kejt Midlton se pojavila u haljini od koje ZASTAJE DAH! Poznata dizajnerka kreirala NEVEROVATAN model zbog kog su SVI GLEDALI u vojvotkinju! (FOTO)

- Čini mi se da je i više nego dovoljno što sam čuo kako naš "Informbiro", kafić u kome se okupljamo pre i posle proba i koncerata, po atmosferi sve više podseća na legendarni bife "Ateljea 212" iz prošlosti. Uzgred, mi smo porodično, krajem sedamdesetih, sa gospođom Trailović bili komšije na Kopitarevoj gradini, mirnom skveru u centru na samo nekoliko ulica ispod "Ateljea". Legendarna je priča kako se moj otac vraćao sa neke probe i video da radnici sele nečiji nameštaj. Prepoznao je Mirine stvari, i kao pravi gospodin, ljubazan kakav je bio, ne samo da im je pomogao da utovare u kamion nekakav "stočić sa vrlo delikatnim tankim nogicama koji oni, deco, uopšte nisu pažljivo nosili" i koji bi se, kako je govorio, "deco, da im nisam skrenuo pažnju sigurno oštetio", nego se i sit sa njima ispričao i još ih na kraju častio za pivo. Jedino što moj Tasica nije znao, a saznali smo ubrzo svi, samo posle par dana kada se sa nekog putešestvija Mira Trailović vratila u Beograd, da je on verovatno jedini čovek na svetu kome je pošlo za rukom da lopove tokom pljačke, časti pivom - izjavio je svojevremeno Tasovac za srpske medije.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas