Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСПОВЕСТ

"Биљана, имаш тумор панкреаса, мораш на хитну операцију како знаш и умеш".: Потресна исповест познате водитељке о борби са опаком болести

Популарна водитељка открила детаље борбе

1639400455_biljana-obradovic.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /РТС
Oglas

Водитељка Биљана Обрадовић проговорила о тумору панкреаса са којим се изборила и истакла да је имала срећу да га открије благовремено.

Прочитајте још: Популарну певачицу муж оставио после порођаја: "Беба је имала два месеца, а он се заљубио у другу"

- Тумор панкреаса није исто што и рак, иако су многи склони да чим чују за тумор помисле да је у питању малигна појава. Срећом, моја болест није била малигна- , започела је Биљана.

Тумор величине фудбалске лопте

-Тумор који је био величине 600 грама, 11 центиметара - то је као једна фудбалска лопта. Када је урађена анамнеза онда су видели да је дошло полако до 'раслојавања', што ја кажем - заиста ме је Бог погледао да ја то уклоним у право време, јер да смо сачекали неколико месеци, не бих знала у ком правцу би то могло да се развије", рекла је она у емисији "Одинација" и описала прве симптоме - умор који је није напуштао, иако живи здраво и одржава правилне навике.

- Правилно се храним, не пушим, не пијем, идем на спавање око 22 сата, бавим се физичком активношћу идем у теретану, ишла сам и на јогу, али последњих 7-8 година сам осећала константан умор, нисам имала снаге, често сам била болесна, такође имам редовне циклусе који трају четири дана али после тих циклуса нисам могла да се опоравим по три недеље", као у случајевима анемије, додаје. Због оваквих симптома сматрало се да Биљана има хипотиреозу, односно смањену функцију штитасте жлезде.

Лечили су је 15 година од  хипотиреозе, а узрок је био други

И 15 година је лечена од хипотиреозе, да би тек тада било утврђено да је нема! Професор др Никица Грубор и један чувени ендокринолог установили су да штитаста жлезда да није прави узрок Биљаниног стања, већ да је узрок други - цистични тумор панкреаса који је давао симптоме сличне хипотиреози. Биљани је потпуно јасно да њено стање јесте деловало као хипотиреоза јер је заиста имала проблем са отицањем и са гојењем, чак и са упорним целулитом, а у том периоду је осећала неку врсту анксиозности и, како каже, полудепресије.

- Радила сам и даље два посла, али мени је била једна равна линија и онда су ми сви говорили - ти си се презаситила послом, дуго радиш на телевизији, више нема мотива, адреналина", рекла је водитељка коју памтимо из емисија "Цитy" и "Биљана за вас", а која је од 2013. у свету фудбала као портпаролка ФК Партизан.

Објаснила је да би некад након вежбања била толико уморна да није могла да устане, због чега је проверила полне хормоне, а гинеколог ју је послао и на ултразвук стомака, на ком је откривено да "има нешто огромно у стомаку". Гастроентерелолог, професорка Мира Смиљковић тада је открила проблем и са Биљаном поделила изненађујућу вест.

"Емоције сам гурала под тепих"

Биљана признаје да иако је прилично јака жена, првих месец дана се често будила ноћу питајући се шта може да се деси. Операцију је супер прегурала, као и опоравак. Међутим, касније се дешавало да све емоције које је "гурала под тепих" испливају кад се најмање нада, па мисли да би јој сад било тешко да изгура неки евентуални нови изазов:

- Све то што сам ја затрпала негде у својој подсвести би ме вероватно сломило, што је и нормално -  признаје Биљана Обрадовић.

Иако је операцијом Биљани отклоњен један део панкреаса сви други органи остали су нетакнути, што није увек случај код оваквог захвата, испричала је.

Она сада једном годишње уради контролну магнетну резонанцу, а истиче да јој је најважније да прати свој организам, то како се осећа, а као позитивну промену која јој се догодила издваја свој нови вегански начин исхране са којим се недавно упознала.

- У августу сам била на Госпојинском посту јер су ми рекли просто да би било добро због свега што ми се издешавало мало да се очистим, а Госпојински пост је целовит биљни пост и јако је строг, а ја сам видела фантастичне промене на свом телу у року од две недеље - то сало је отишло, мишићи су остали. Приметила сам да када сам избацила месо и млеко више не отичем. боље се осећам, имам више снаге и тако сам наставила. Прво ми је било конфузно јер веганство је за мене била потпуна непознаница", па сада подсећа све који не знају да је разлика између вегетаријанаца и вегана у томе што вегетаријанци једу млеко, јаја и рибу али не једу месо, а вегани не једу месо, млеко и јаја.

Прочитајте још: ИМАЈУ ДОБАР РАЗЛОГ: Вељко и Богдана решили да НАПУСТЕ ТИТЕЛ, Цеца их дочекала раширених руку (ФОТО)

Биљана признаје да у своју исхрану некада убаци јаје, али да су јој веома важни суплементи цинк и д3, као и протеин:

- Протеина има у грашку, у пасуљу, леблебијама и другим махунаркама,али морате их користити свакодневно, и тачно направити добре промере. Има такође и веганских протеина који се користе после фитнеса, тако да све је заступљено ако мало прочепркате - охрабрила је Биљана све оне који желе да промене своје животне навике.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas