Oglas
· · Komentari: 0
ISPOVEST

"Biljana, imaš tumor pankreasa, moraš na hitnu operaciju kako znaš i umeš".: Potresna ispovest poznate voditeljke o borbi sa opakom bolesti

Popularna voditeljka otkrila detalje borbe

1639400455_biljana-obradovic.jpg
Foto: YouTube printscreen /RTS
Oglas

Voditeljka Biljana Obradović progovorila o tumoru pankreasa sa kojim se izborila i istakla da je imala sreću da ga otkrije blagovremeno.

Pročitajte još: Popularnu pevačicu muž ostavio posle porođaja: "Beba je imala dva meseca, a on se zaljubio u drugu"

- Tumor pankreasa nije isto što i rak, iako su mnogi skloni da čim čuju za tumor pomisle da je u pitanju maligna pojava. Srećom, moja bolest nije bila maligna- , započela je Biljana.

Tumor veličine fudbalske lopte

-Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara - to je kao jedna fudbalska lopta. Kada je urađena anamneza onda su videli da je došlo polako do 'raslojavanja', što ja kažem - zaista me je Bog pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekoliko meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije", rekla je ona u emisiji "Odinacija" i opisala prve simptome - umor koji je nije napuštao, iako živi zdravo i održava pravilne navike.

- Pravilno se hranim, ne pušim, ne pijem, idem na spavanje oko 22 sata, bavim se fizičkom aktivnošću idem u teretanu, išla sam i na jogu, ali poslednjih 7-8 godina sam osećala konstantan umor, nisam imala snage, često sam bila bolesna, takođe imam redovne cikluse koji traju četiri dana ali posle tih ciklusa nisam mogla da se oporavim po tri nedelje", kao u slučajevima anemije, dodaje. Zbog ovakvih simptoma smatralo se da Biljana ima hipotireozu, odnosno smanjenu funkciju štitaste žlezde.

Lečili su je 15 godina od  hipotireoze, a uzrok je bio drugi

I 15 godina je lečena od hipotireoze, da bi tek tada bilo utvrđeno da je nema! Profesor dr Nikica Grubor i jedan čuveni endokrinolog ustanovili su da štitasta žlezda da nije pravi uzrok Biljaninog stanja, već da je uzrok drugi - cistični tumor pankreasa koji je davao simptome slične hipotireozi. Biljani je potpuno jasno da njeno stanje jeste delovalo kao hipotireoza jer je zaista imala problem sa oticanjem i sa gojenjem, čak i sa upornim celulitom, a u tom periodu je osećala neku vrstu anksioznosti i, kako kaže, poludepresije.

- Radila sam i dalje dva posla, ali meni je bila jedna ravna linija i onda su mi svi govorili - ti si se prezasitila poslom, dugo radiš na televiziji, više nema motiva, adrenalina", rekla je voditeljka koju pamtimo iz emisija "City" i "Biljana za vas", a koja je od 2013. u svetu fudbala kao portparolka FK Partizan.

Objasnila je da bi nekad nakon vežbanja bila toliko umorna da nije mogla da ustane, zbog čega je proverila polne hormone, a ginekolog ju je poslao i na ultrazvuk stomaka, na kom je otkriveno da "ima nešto ogromno u stomaku". Gastroenterelolog, profesorka Mira Smiljković tada je otkrila problem i sa Biljanom podelila iznenađujuću vest.

"Emocije sam gurala pod tepih"

Biljana priznaje da iako je prilično jaka žena, prvih mesec dana se često budila noću pitajući se šta može da se desi. Operaciju je super pregurala, kao i oporavak. Međutim, kasnije se dešavalo da sve emocije koje je "gurala pod tepih" isplivaju kad se najmanje nada, pa misli da bi joj sad bilo teško da izgura neki eventualni novi izazov:

- Sve to što sam ja zatrpala negde u svojoj podsvesti bi me verovatno slomilo, što je i normalno -  priznaje Biljana Obradović.

Iako je operacijom Biljani otklonjen jedan deo pankreasa svi drugi organi ostali su netaknuti, što nije uvek slučaj kod ovakvog zahvata, ispričala je.

Ona sada jednom godišnje uradi kontrolnu magnetnu rezonancu, a ističe da joj je najvažnije da prati svoj organizam, to kako se oseća, a kao pozitivnu promenu koja joj se dogodila izdvaja svoj novi veganski način ishrane sa kojim se nedavno upoznala.

- U avgustu sam bila na Gospojinskom postu jer su mi rekli prosto da bi bilo dobro zbog svega što mi se izdešavalo malo da se očistim, a Gospojinski post je celovit biljni post i jako je strog, a ja sam videla fantastične promene na svom telu u roku od dve nedelje - to salo je otišlo, mišići su ostali. Primetila sam da kada sam izbacila meso i mleko više ne otičem. bolje se osećam, imam više snage i tako sam nastavila. Prvo mi je bilo konfuzno jer veganstvo je za mene bila potpuna nepoznanica", pa sada podseća sve koji ne znaju da je razlika između vegetarijanaca i vegana u tome što vegetarijanci jedu mleko, jaja i ribu ali ne jedu meso, a vegani ne jedu meso, mleko i jaja.

Pročitajte još: IMAJU DOBAR RAZLOG: Veljko i Bogdana rešili da NAPUSTE TITEL, Ceca ih dočekala raširenih ruku (FOTO)

Biljana priznaje da u svoju ishranu nekada ubaci jaje, ali da su joj veoma važni suplementi cink i d3, kao i protein:

- Proteina ima u grašku, u pasulju, leblebijama i drugim mahunarkama,ali morate ih koristiti svakodnevno, i tačno napraviti dobre promere. Ima takođe i veganskih proteina koji se koriste posle fitnesa, tako da sve je zastupljeno ako malo pročeprkate - ohrabrila je Biljana sve one koji žele da promene svoje životne navike.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas