Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Био је као тумор који ме је јео": Једна од најлепших жена покушала да се убије на свој рођендан, сина одбацила, а он је тужио - "Она воли своје крзнене капуте, а ја своју породицу"

Бружит Бардо је синоним за ванвременску лепоту, али њен живот је био буран, а поједини потези шокантни

1677685719_profimedia-0290541260.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ванвременску лепотицу Брижит Брадо, која је оставила неизбрисив траг у светској кинематографији, краси посебан карактер. Осим глуме, била је веома успешна као манекенка, али и певачица. Икона стила, како су је многи ословљавали, представљала је симбол сексуалних слобода током контроверзних педесетих.

Као тинејџерка ишла је на часове балета, и са петнаест година појавила се на насловној страни часописа Елле, а читаоце је одмах привукла сексепилним изгледом. Након чега је приметио сценариста и будући режисер Рожер Вадим, за кога се удала 1952. године.

Глумица је убрзо након филма "И Бог створи жену из 1956. године, где се појавила нага, стекла светску славу и постала препознатљива само по својим иницијалима - ББ. Брижит је следила своја правила, међу првима је пустила дугу плаву косу да слободно пада, и није марила за конзервативна правила времена у коме је живела. Иако већина њених филмова није доживела већи комерцијални успех или позитивне критике, њена најбоља улога је у филму Жан Лук Годара Презир из 1963. године.

Нажалост, током снимања "Презира", Бардова је пробала да одузме себи живот за свој двадесет шести рођендан. Пар деценија касније, глумица је отворила душу и причала о томе како је свет познатих личности ноћна мора, и о огромним притисцима која је осећала да стално представља одређени имиџ који публика очекује од ње.

Након развода од Вадима, Брижит се удала за глумца Жака Шаријеа, са којим је имала сина јединца. Након развода од њега, 1966. удала се за немачког милионера Гунтера Сакса, а после тог развода, 1992. ушла је у брак са екстремним десничарем и политичким сарадником Бернардом Д'Ормалом.

Фото: Профимедиа

Буран однос са Жак Шарије и нежељна трудноћа

Брижит Бардо је остала у другом стању са 25 година, а чим је сазнала то, једина опција у њеној главни је био абортус. Међутим, у Француској су такве операције биле забрањене, па се нико није усудио да то и уради. Како је глумац Жак Шарије био отац детета, наговорио је легендарну глумицу да одустане од абортуса и уда се за њега.

Последњи месеци трудноће за Брижит су били равно ноћној мори. Неуморни папараци су данима опседали њену кућу, како би је усликали у другом стању. Глумица је потпуно престала да излази, чак је одлучила да се породи у стану, јер се плашила да оде у болницу. Син се родио 11. јануара 1960. године. Дечак је доби прелепо француско име - Николас.

- Био је као тумор који ме је јео, којег сам носила у свом натеченом телу - написала је касније глумица у својим мемоарима.

Фото: Профимедиа

Брижит је одбијала да нахрани бебу, јер је полудела због "нехумане улоге медицинске сестре", коју је добила родивши дете. Њен супруг Жак Шарије се надао да ће јој се створити мајчински инстинкт, али глумица је љубав према сину показала само за време фотографисања.

Брижит се плашила да ће изгубити шарм код мушке популације, те да ће је сви доживљавати као "маму". Дете је осећало њене слутње, па би сваки пут бризнуло у плач када би га она узела у руке.

Убрзо је Брадова отишла са глумцем Семом Фејом. Након што је чуо да га је оставила, њен супруг је затражио развод и право да самостално одгаја сина. На суђењу мајка је одбила да се стара за бебу - Брижит је сматрала да неко треба о њој да се брине, па због тога није могла да се стара о беби.

Компликован однос са сином

Када је Николас имао 12 година, дошао је код мајке у жељи да остане са њом неко време, међутим Бардо га је вратила оцу са образложењем да не може да се брине о њему јер је то вече имала неки друштвени догађај. Након тог инцидента, Николас није хтео неколико година да виђа мајку.

- Сада имам 47 година и имам свог 22-годишњег сина Николаса, своју породицу и подршку. Волим га највише на свету- написала је Брижит у својим мемоарима, али изгледа да је касно било за кајање и извињење, јер син није хтео да чује за њу.

Николас је студирао економију на Универзитету у Паризу. Обожавао је музику. Научио је да свира клавир, компонује песме, прави аранжмане. Када је имао 22 године, бавио се манекенством. На једној ревији упознаје манекенку Ен Лин Бјеркан, кћерку дипломате. Пар се венчава 1984. године, а Брижит Бардо није била позвана на то венчање, што ју је много узнемирило. Њен син са женом се убрзо преселио у Осло и добио две ћерке.

Како није више могла да издржи, Брижит долази у Норвешку са намером да успостави блиске односе са сином, али склапају само хладно примирје.

Али 1997. године, након објављивања Брижитиних мемоара, избија нови породични скандал: бивши супруг и син тужили су Брижит због откривања породичних тајни и вређања осећања. Суд је наложио глумици да плати казну у износу од 250 хиљада франака.

Николас је одавно напустио манекенство и већ дуги низ година бави се програмирањем. Одавно је већ и сам деда. На питање новинара зашто није у добрим односима са мајком, Николас је одговорио: "Она воли своје крзнене капуте, а ја волим своју породицу."

Повлачење из света глуме и јавног живота

Брижит се повукла из света глуме током седамдесетих година, након чега је живот посветила заштити животиња. Касније у животу изјавила:

"Своју лепоту и младост сам дала мушкарцима. Своју мудрост и искуство ћу дати животињама"- закључила је глумица.

Фото: Профимедиа

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas