Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Био сам у минусу 100 000 евра": Драган Бјелогрлић отворено о пословним подухватима и ризицима - "Без обзира на тешку ситуацију, саветујем деци да остану у Србији"

Глумац се дотакао и породице која му представља највећи ослонац

1687589135_tajkun_27022023_0035.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Глумац, редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић недавно је отворено говорио о својим пословним подухватима

Наиме, он је открио неке непознате детаље, као и финансијске проблеме са којима се суочавао.

- Филм је ствар тржишта. Ти покушаваш да разних фондова скупиш те паре које су неповратне. А онда у односу на то правиш процену колико филм може да направи у биоскопу и колико ћеш ти, ако је неопходно, ти уложити својих пара и колико ћеш да ризикујеш у односу на неку процењену гледаност.

- Када су у питању серије ту је ствар једноставнија. За сада је тако – ти не зависиш од успеха серије већ пре свега зависиш од тога да ли си направио добар дил или ниси. Фактички продуценти који добро рачунају одмах зараде у зависности како су спаковали серију и како су се договорили. Али има случајева, као што је био мој са првом сезоном Сенки над Балканом, да продуценти не израчунају добро и онда сам био у минусу скоро 100.000 евра. Нисам добро израчунао, хтео сам да изгурам квалитет до краја и само сам се надао да ће серија успети и да ћу успети да се извадим у другој сезони што се на срећу и десило - испричао је Бјелогрлић прошле године на „Зимском Вивалди форуму“.

Признао је и да је умало банкротирао због филма "Ране"

- Умало нисамо банкротирали после филма "Ране". Били смо на ивици банкрота, били смо у огромном минусу. С друге стране то је један од најзначајнијих филмова деведесетих година. Тако да је у овом послу тешко рећи шта је успех а шта пораз. Ето нпр “Ране” - направили смо добар филм али лош бизнис. После смо се вадили са другим филмовима - испричао је Бјела.

На крају је открио и шта је за њега највећи успех

- Најпоноснији сам да сам успео у целом овом свом незгодном послу да сачувам породицу, да сам у браку 25 година, да имам двоје дивне деце и дивну жену. Тако да је мој највећи успех моја жена. Звучи мало патетично али сам искрен. Ја сам пореклом Херцеговац, и мени као малом рекли да се херцеговци само једном жене. И ја сам то запамтио и то је то - отворено је рекао глумац, па признао и какве савете даје својој деци:

- Без обзира колико је овде некад ситуација тешка, некад више некад мање, јер у Србији никад није било лако, саветовао сам деци да и приватну и послувну срећу покушају да нађу овде. Да не иду у иностранство.

Бонус видео:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas