Oglas
· · Komentari: 0

"Bio sam u minusu 100 000 evra": Dragan Bjelogrlić otvoreno o poslovnim poduhvatima i rizicima - "Bez obzira na tešku situaciju, savetujem deci da ostanu u Srbiji"

Glumac se dotakao i porodice koja mu predstavlja najveći oslonac

1687589135_tajkun_27022023_0035.JPG
Foto: ATA images
Oglas

Glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić nedavno je otvoreno govorio o svojim poslovnim poduhvatima

Naime, on je otkrio neke nepoznate detalje, kao i finansijske probleme sa kojima se suočavao.

- Film je stvar tržišta. Ti pokušavaš da raznih fondova skupiš te pare koje su nepovratne. A onda u odnosu na to praviš procenu koliko film može da napravi u bioskopu i koliko ćeš ti, ako je neophodno, ti uložiti svojih para i koliko ćeš da rizikuješ u odnosu na neku procenjenu gledanost.

- Kada su u pitanju serije tu je stvar jednostavnija. Za sada je tako – ti ne zavisiš od uspeha serije već pre svega zavisiš od toga da li si napravio dobar dil ili nisi. Faktički producenti koji dobro računaju odmah zarade u zavisnosti kako su spakovali seriju i kako su se dogovorili. Ali ima slučajeva, kao što je bio moj sa prvom sezonom Senki nad Balkanom, da producenti ne izračunaju dobro i onda sam bio u minusu skoro 100.000 evra. Nisam dobro izračunao, hteo sam da izguram kvalitet do kraja i samo sam se nadao da će serija uspeti i da ću uspeti da se izvadim u drugoj sezoni što se na sreću i desilo - ispričao je Bjelogrlić prošle godine na „Zimskom Vivaldi forumu“.

Priznao je i da je umalo bankrotirao zbog filma "Rane"

- Umalo nisamo bankrotirali posle filma "Rane". Bili smo na ivici bankrota, bili smo u ogromnom minusu. S druge strane to je jedan od najznačajnijih filmova devedesetih godina. Tako da je u ovom poslu teško reći šta je uspeh a šta poraz. Eto npr “Rane” - napravili smo dobar film ali loš biznis. Posle smo se vadili sa drugim filmovima - ispričao je Bjela.

Na kraju je otkrio i šta je za njega najveći uspeh

- Najponosniji sam da sam uspeo u celom ovom svom nezgodnom poslu da sačuvam porodicu, da sam u braku 25 godina, da imam dvoje divne dece i divnu ženu. Tako da je moj najveći uspeh moja žena. Zvuči malo patetično ali sam iskren. Ja sam poreklom Hercegovac, i meni kao malom rekli da se hercegovci samo jednom žene. I ja sam to zapamtio i to je to - otvoreno je rekao glumac, pa priznao i kakve savete daje svojoj deci:

- Bez obzira koliko je ovde nekad situacija teška, nekad više nekad manje, jer u Srbiji nikad nije bilo lako, savetovao sam deci da i privatnu i posluvnu sreću pokušaju da nađu ovde. Da ne idu u inostranstvo.

Bonus video:

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas