Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бранка Петрић открила непознате детаље из брака са супругом: "Говорила сам Бекиму да га волим као брата"

Легендарна глумица испричала непознате детаље из брака са Бекимом Фехмиумом

1650266358_branka.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Објављено је ново издање аутобиографије “Блиставо и страшно” Бекима Фехмијуа, тим поводом његова супруга, глумица Бранка Петрић, гостујући у „Уранку“ на телевизији К1 говорила је о томе, због чега Беким није желео промоцију првог издања романа 2001. године. 

Прочитајте још: Да ли је препознајете? Одувек је пленила пажњу природном лепотом, а данас је једна од наших најпопуларнијих глумица (ФОТО)

- Књигу је издао 2001. године и сматрао је да је рекао оно што је имао да каже, и да је оно што је имао да напише – написао. Зато је мислио да није потребно да даје изјаве и интервјуе. Ако читаоци прихвате његову књигу, то је за њега било сасвим довољно. Такође, он се био потпуно повукао из јавног живота, и то не само као глумац на сцени и испред камере, већ и као личност која више није желела да се експонира. У нашим животима и у ономе што живимо има много естрадног, а он није желео да ишта што чини на то личи. Имао је добро самоосећање себе и велику скромност, а с друге стране, можда, и осећање велике вредности - рекла је наша позната глумица и открила о чему се ради у књизи:

 - Написао је две књиге – прву о периоду откад се сећа света и себе, откад се родио па до завршетка гимназије, док је у другој описао свој долазак у Београд и интернационалну каријеру. Мислим да његова прва књига може да стане на црту свакој књизи страних аутора који су писали о свом животу, а прочитала сам готово све када је Беким почео да пише своју. Верујем да сви људи за одређене периоде у свом животу могу да кажу да су бивали и блистави и страшни. Не знамо никада шта нас сутра чека, и наслов је врло добар. Ја сам стално нешто пискарала, водила дневнике, а он никада. А када је почео да пише није престајао. Наишао је период када је имао доста времена, а да је био активан као некада, можда те књиге не би било. То што је написао те две књиге о свом животу, важније му је било од свих улога и од свих успеха. – рекла је позната глумица. 

 Присетила се и ситуације када су боравили у Лос Анђелесу, у кући једног познатог глумца, који им је казао да стрепи сваке године колико ће пара зарадити како би могао да задржи и да одржава такву кућу.

- Била је то луксузна вила на врху брда са погледом на цео град.  Док смо се враћали у хотел, Беким ми је рекао да му не пада на памет да стрепи да ли ће и колико пара да заради због куће. Ми смо били у таквој ситуацији као земља да је могао без проблема да живи у Београду, а да каријеру прави у иностранству. Ако сте имали добре агенте, за час сте свуда могли да стигнете авионом. Дино Де Лаурентис имао је фантастичан студио у Риму, био је и бизнисмен, и када је видео да ће продукција бити важнија у САД-у него у Европи, одселио се у Америку. Стално је говорио Бекиму да и он дође, али Беким због породице није желео да се сели. Никада га није фасцинирао тај свет, и мени се то ужасно допадало. Мени се више допадао тај гламур. Мислила сам увек да ћемо када му се заврши снимање у Риму или Лондону, мало да останемо у том граду, а он се одмах враћао кући. Схватио је брзо да је то само спољна слика, а да је суштина нешто друго. 

Када се осврне, Бранка Петрић  схвата да у младости баш и није била на земљи.

- Једанпут смо се кобајаги венчали у Риму, јер мени није ни пало на памет да се распитам да ли ми требају документа за венчање. Ништа нисмо понели. Други пут смо се стварно венчали у Риму, а када смо кумове повели на вечеру, они су само причали о томе колико је брак грозан... А ми тек венчани! У нашем дому седео је у фотељи, и говорио ми: Седи преко пута мене, хоћу да те гледам. Били смо заједно 47 година, а у браку 43. Њега нема већ 12 година. Када се тако нешто деси покушавате да преживите. На срећу ја имам децу, имам разлог због кога и због чега да живим. Почели су да ми стижу задаци и представе, ишла сам из једне у другу, и имала више премијера него у периодима када сам била много млађа. То ми није давало простора да се осамим и тугујем. Онда сам после извесног времена схватила да је он био као мој близанац. Отишао ми је близанац. Једном сам му рекла: Ја те волим као брата, јер нисам имала брата. А он ме питао како то као брата, па сам му објаснила да сам код Ериха Фрома прочитала да је љубав између брата и сестре највећа љубав. Брак је као биљка о којој се човек мора стално бринути - рекла је глумица у "Уранку".

Бољи од Нурејева

Присетила се Бранка Петрић овог јутра на К1 телевизији колико је Беким био даровит за плес и сценски покрет.

- Њему је то било природно, а ми глумци се годинама мучимо на студијама и увежбавамо пред сваку улогу. Имао је сјајну телесну моторику, још као дете. Гледала сам снимке из аматерског позоришта у Призрену и као дечак се сјајно кретао и држао тело. Јако се мучио да би добро научио српски, јер му то није био матерњи језик, па му је професорка на факултету говорила да би могао да буде одличан балетан. Бољи од Нурејева! И та професија била би му лакша јер не би морао толико да се мучи око српског језика – испричала је с осмехом глумица. 

О позоришту

Бранка Петрић је добитница овогодишње награде Јоаким Вујић за изузетан допринос развоју позоришне уметности. И данас сматра да је позориште лековито за душу сваког уметника.

Прочитајте још: "Шта сам знао са 18 година": Бане Мојићевић искрено о почетку каријере

 - То сам рекла одавно, али и даље тако мислим. Прочитала сам да су три велика глумца која су се разболела и које су сви питали зашто се не повуку са сцене, рекли: Једино на сцени живимо и ништа нас не боли. Док смо играли „Бубу у уху“ говорила сам да ми успемо сваки пут да насмејемо стотине, хиљаде људи, а знамо колико је смех лековит. Ми глумци лечимо и себе и друге – рекла је глумица у „Уранку“ на телевизији К1. 

БОНУС ВИДЕО:
 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas