Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БУКОВСКОГ ПРАТИО ФБИ! Досије чувеног писца подебео, а ево зашто су га агенти проверавали

Чарлс Буковски је био један од најпопуларнијих писаца 20. века, а његови романи се и даље радо читају, а мисли често цитирају по друштвеним мрежама.

1698409789_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/ББЦ
Oglas

Чарлс Буковски се родио као Хајнрих Карл Буковски Млађи у Андернаху, у Немачкој. Његов отац Хенри Буковски био је амерички војник, а мајка Катарина Фет Немица. Године 1922. породица Буковски се сели у Америку, у Лос Анђелес, град у коме ће Буковски провести највећи део свог живота.

Буковски имао несрећно детињство

Буковски је своје детињство описао као хорор причу са великим Х. На питање зашто, у интервјуу за италијанску ТВ 1981. године, Буковски је рекао да га је отац тукао жилетом три пута недељно у периоду када је имао од 6 до 11 година.

Био на мети ФБИ

ФБИ и америчка поштанска служба, његов тадашњи послодавац, били су увређени неким од његових писања и почели су да се удубљују у његову прошлост.

Досије Буковског састоји се од његових досијеа о хапшењу, бљутавих интервјуа које су агенти водили са његовим комшијама и списка претходних адреса и послова.

Објавио први роман тек са 50 година

Иако је годинама писао и објављивао поезију и кратке приче у мањим публикацијама, Буковски први роман није објавио све док му није било 50 година. Неки од његових најпознатијих романа су "Блудни син", "Жене", "Фактотум", "Пошта", а многе збирке песама и цитати се и дан данас деле по друштвеним мрежама, а мало тих људи је било упознато са његовим животом и стваралаштвом.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas