Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЗНАТИ

Да ли препознајете МУЗИЧКУ ЗВЕЗДУ са фотографије? О њој су снимани филмови, режиране представе, креиране лутке... (ФОТО)

Славна музичка звезда и данас је једна од најплаћенијих певачица на Балкану

1637954953_brena.png
Фото: InstagramScreenShot/srbija.v.i.p
Oglas

Каријеру на естради започела је 1980. са Лира шоуом. Нјена популарност у Југославији расла је веома брзо. Већ од појављивања у филму Тесна кожа, постаје препознатљиво лице, веома присутно у медијима. Са Сашом Поповићем је сувласник издавачке куће Гранд продукција.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Реч је о највећој музичкој звезди на Балкану, легендарној певачици која је обележила једну еру - Лепој Брени. Популарна певачица власница је највећих народних хитова, учествоовала је у неколико филмова који су обележили српску кинематографију, а о њеном успеху говоре и популарне представе које са данас изводе у којима је тематика управо живот ове певачице.

Тренутно у градовима Врању, Зрењанину, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Пазару, Пироту, Руми, Ужицу, Лучанима (Србија), те Фочи (Српска, БиХ), Темишвару (Румунија), Токију (Јапан), Бијелом Пољу и Подгорици (Црна Гора),  постоје зграде са њеним именом. Сем тога, Брена је почасни грађанин Кикинде. 2017. године, Лепа Брена је започела велику светску турнеју под називом „Зар је важно да л’ се пева или пјева?”, којом жели да обележи пуних 35 година професионалне каријере, да би 2018. године објавила је албум под истим називом, који је за врло кратко време доживео велики комерцијални успех.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Прве успехе стекла је у „Парку”, на јесен 1981. године уследио је ангажман у београдском „Ташу”, када почиње Бренин пут ка звездама. Директор „Таша” и некадашњи кошаркаш Владимир Цветковић преузео је улогу Брениног првог менаџера. Он је упознаје са Милутином Поповићем Захаром и он јој снима ЛП са десет различитих песама за ПГП РТБ. Исте године и мења име бенда Лира шоу у Слатки грех. На овом албуму се нашла и легендарна песма Чачак, Чачак са којом су се Лепа Брена и Слатки грех појавили на „Хит паради”.

Као неприкладно обучену, Јован Ристић ју је исекао из програма и дао Миловану Илићу Минимаксу. Минимакс у својој емисији Претежно ведро користи тај снимак желећи да буде духовит и додаје јој епитет лепа. Својом популарношћу Брена постаје интересантна и људима из света филма. Играјући себе појављује се у филму Тесна кожа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas