· · Komentari: 0
POZNATI

Da li prepoznajete MUZIČKU ZVEZDU sa fotografije? O njoj su snimani filmovi, režirane predstave, kreirane lutke... (FOTO)

Slavna muzička zvezda i danas je jedna od najplaćenijih pevačica na Balkanu

1637954953_brena.png
Foto: InstagramScreenShot/srbija.v.i.p

Karijeru na estradi započela je 1980. sa Lira šouom. Njena popularnost u Jugoslaviji rasla je veoma brzo. Već od pojavljivanja u filmu Tesna koža, postaje prepoznatljivo lice, veoma prisutno u medijima. Sa Sašom Popovićem je suvlasnik izdavačke kuće Grand produkcija.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Reč je o najvećoj muzičkoj zvezdi na Balkanu, legendarnoj pevačici koja je obeležila jednu eru - Lepoj Breni. Popularna pevačica vlasnica je najvećih narodnih hitova, učestvoovala je u nekoliko filmova koji su obeležili srpsku kinematografiju, a o njenom uspehu govore i popularne predstave koje sa danas izvode u kojima je tematika upravo život ove pevačice.

Trenutno u gradovima Vranju, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Pirotu, Rumi, Užicu, Lučanima (Srbija), te Foči (Srpska, BiH), Temišvaru (Rumunija), Tokiju (Japan), Bijelom Polju i Podgorici (Crna Gora),  postoje zgrade sa njenim imenom. Sem toga, Brena je počasni građanin Kikinde. 2017. godine, Lepa Brena je započela veliku svetsku turneju pod nazivom „Zar je važno da l’ se peva ili pjeva?”, kojom želi da obeleži punih 35 godina profesionalne karijere, da bi 2018. godine objavila je album pod istim nazivom, koji je za vrlo kratko vreme doživeo veliki komercijalni uspeh.

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

Prve uspehe stekla je u „Parku”, na jesen 1981. godine usledio je angažman u beogradskom „Tašu”, kada počinje Brenin put ka zvezdama. Direktor „Taša” i nekadašnji košarkaš Vladimir Cvetković preuzeo je ulogu Breninog prvog menadžera. On je upoznaje sa Milutinom Popovićem Zaharom i on joj snima LP sa deset različitih pesama za PGP RTB. Iste godine i menja ime benda Lira šou u Slatki greh. Na ovom albumu se našla i legendarna pesma Čačak, Čačak sa kojom su se Lepa Brena i Slatki greh pojavili na „Hit paradi”.

Kao neprikladno obučenu, Jovan Ristić ju je isekao iz programa i dao Milovanu Iliću Minimaksu. Minimaks u svojoj emisiji Pretežno vedro koristi taj snimak želeći da bude duhovit i dodaje joj epitet lepa. Svojom popularnošću Brena postaje interesantna i ljudima iz sveta filma. Igrajući sebe pojavljuje se u filmu Tesna koža.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.