Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ејми Вајнхаус би данас напунила 40 година: Срцепарајуће признање докторке која ју је видела неколико сати пре смрти

Чувена певачица, Ејми Вајнхаус, преминула је пре 12 година, у јулу 2011. од тровања алкохолом. Она би на данас напунила 40 година, а свет је се и сада осећа по добро познатом лику и невероватном таленту који је поседовала

1694688362_5b023c5877d2048d8e9c90fdca7ea2fc859ac8ba.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Светски позната поп звезда имала је само 27 година када је пронађена мртва у свом дому у Камдену, у северном Лондону, 23. јула 2011. Ејми је провела године борећи се са проблемима са пиц́ем и дрогом, а непосредно пре смрти поново је почела да пије. Истрага је касније открила да је певачица умрла од тровања алкохолом, а постоји и сведочење лекара опште праксе који ју је посетио код куц́е ноћ пре него што је преминула.

Др Кристина Ромет разговарала је са Ејми током посете њеном дому у Камдену и рекла на суду да је певачица признала да је поново пила после дужег периода апстиненције. Ејми је прихватила озбиљност свог стања и рекла свом лекару: "Не желим да умрем".

Др Ромете је открила да је певачици преписан лек да јој помогне да се избори са симптомима одвикавања од алкохола. Међутим, упркос својој слабости, Ејми је одбила било какву подршку за ментално здравље, а др Ромет је рекла суду да је то зато што се звезда плашила да би то могло да утиче на њену креативност, пише Миррор.

Током саслушања, др Ромете је рекла:

- Она је била једна од најинтелигентнијих младих жена које сам икада срела. Била је веома одлучна да уради све на свој начин, укључујуц́и и терапију. Имала је веома строге ставове о томе.

Описујуц́и Ејмино понашање у ноц́и пре него што је умрла, др Ромет је рекла да је певачица деловала „мирно и донекле криво“ и да је била „припита“, али „способна да одржи разговор“.

Рекла је да је Ејми признала да је поново почела да пије 20. јула - само три дана пре смрти. На питање да ли поново планира да одустане од пиц́а, лекарка је суду рекла да је Ејми одговорила: „Не знам“.

- Савет који сам далава Ејми током дужег временског периода био је усмени и у писаној форми о свим ефектима које алкохол може да има на систем, укључујуц́и респираторну депресију и смрт, проблеме са срцем, проблеме са плодношц́у и проблеме са јетром.

Током истраге на суду Ст Панцрас Цоронер’с Цоурт у Лондону помоц́ница заменика мртвозорника Сузанне Греенаваи закључила је да је Ејми умрла од „случајног тровања алкохолом“.

Како преноси Миррор Ејми је у крви имала 416 мг алкохола на 100 мл - знатно више од 350 мг за које се сматра да је фатално.

Концерт у Београду, на Калемегдану, био је последњи Ејмин наступ у ноћи између  18. и 19. јуна 2011. године, само неколико недеља касније певачица је преминула.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas