Oglas
· · Komentari: 0

Ejmi Vajnhaus bi danas napunila 40 godina: Srceparajuće priznanje doktorke koja ju je videla nekoliko sati pre smrti

Čuvena pevačica, Ejmi Vajnhaus, preminula je pre 12 godina, u julu 2011. od trovanja alkoholom. Ona bi na danas napunila 40 godina, a svet je se i sada oseća po dobro poznatom liku i neverovatnom talentu koji je posedovala

1694688362_5b023c5877d2048d8e9c90fdca7ea2fc859ac8ba.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Svetski poznata pop zvezda imala je samo 27 godina kada je pronađena mrtva u svom domu u Kamdenu, u severnom Londonu, 23. jula 2011. Ejmi je provela godine boreći se sa problemima sa pićem i drogom, a neposredno pre smrti ponovo je počela da pije. Istraga je kasnije otkrila da je pevačica umrla od trovanja alkoholom, a postoji i svedočenje lekara opšte prakse koji ju je posetio kod kuće noć pre nego što je preminula.

Dr Kristina Romet razgovarala je sa Ejmi tokom posete njenom domu u Kamdenu i rekla na sudu da je pevačica priznala da je ponovo pila posle dužeg perioda apstinencije. Ejmi je prihvatila ozbiljnost svog stanja i rekla svom lekaru: "Ne želim da umrem".

Dr Romete je otkrila da je pevačici prepisan lek da joj pomogne da se izbori sa simptomima odvikavanja od alkohola. Međutim, uprkos svojoj slabosti, Ejmi je odbila bilo kakvu podršku za mentalno zdravlje, a dr Romet je rekla sudu da je to zato što se zvezda plašila da bi to moglo da utiče na njenu kreativnost, piše Mirror.

Tokom saslušanja, dr Romete je rekla:

- Ona je bila jedna od najinteligentnijih mladih žena koje sam ikada srela. Bila je veoma odlučna da uradi sve na svoj način, uključujući i terapiju. Imala je veoma stroge stavove o tome.

Opisujući Ejmino ponašanje u noći pre nego što je umrla, dr Romet je rekla da je pevačica delovala „mirno i donekle krivo“ i da je bila „pripita“, ali „sposobna da održi razgovor“.

Rekla je da je Ejmi priznala da je ponovo počela da pije 20. jula - samo tri dana pre smrti. Na pitanje da li ponovo planira da odustane od pića, lekarka je sudu rekla da je Ejmi odgovorila: „Ne znam“.

- Savet koji sam dalava Ejmi tokom dužeg vremenskog perioda bio je usmeni i u pisanoj formi o svim efektima koje alkohol može da ima na sistem, uključujući respiratornu depresiju i smrt, probleme sa srcem, probleme sa plodnošću i probleme sa jetrom.

Tokom istrage na sudu St Pancras Coroner’s Court u Londonu pomoćnica zamenika mrtvozornika Suzanne Greenavai zaključila je da je Ejmi umrla od „slučajnog trovanja alkoholom“.

Kako prenosi Mirror Ejmi je u krvi imala 416 mg alkohola na 100 ml - znatno više od 350 mg za koje se smatra da je fatalno.

Koncert u Beogradu, na Kalemegdanu, bio je poslednji Ejmin nastup u noći između  18. i 19. juna 2011. godine, samo nekoliko nedelja kasnije pevačica je preminula.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas