· · Коментари: 0

Филм "Маратонци трче почасни круг" један је од омиљених филмова многима, а да ли знате да је једно време био ЗАБРАЊЕН: Ово је разлог

Култни филм био је једно време цензурисан

1652775243_maratonci.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен

Филм "Мароатонци трче почасни круг", дефинитивно је један од најкултнијих остварења домаће кинематографије. Реплике се и даље цитарују, али постоји и неколико занимљивих чињеница које нисте знали.

Прочитајте још: Један глумац је умало погинуо током снимања: Ово сигурно нисте знали о филму ЛАЈАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ, откривена велика тајна (ВИДЕО)

- Аутора филма је тадашња власт подсећала на погребно предузеће, а након смрти чувеног Пантелије, који је наводно представљао Тита, оснивача погребног предузећа Дуго коначиште, наследници крећу у борбу око поделе имовине.

Неколико сцена избачено је из филма, иако у то време није постојала цензура. Прва верзија филма, била је чак и забрањена.

- Из филма је избачена још једна сцена која би гледаоцима дала праву слику о улози служавке Оље у породици Топаловић, коју је играла Мелита Бихали. Она породици није служила само за одржавање домаћинства, већ и за секс, па у сцени која је избачена, Лаки улази у собу и затиче свог деду Аксентија у кревету са служавком Ољом и говори: Шта то радиш, вечерас је мој ред! Због несугласица Мелите Бихали и сниматеља Боже Николића, тај део је обрисан из филма.

- Према оригиналном сценарију старост чланова породице Топаловић је: Пантелија: 150 година, Максимилијан: 126, Аксентије: 102, Милутин: 79, Лаки: 44, Мирко: 24.

Прочитајте још: ЛЕПОТИЦА И У ШЕСТОЈ ДЕЦЕНИЈИ! Ево како данас изгледа ПРОФЕСОРКА ФРАНЦУСКОГ из филма "Лајање на звезде" (ФОТО)

- Инспирација за лик Ђенке, кога је играо Бора Тодорович, био је предратни сниматељ Коста Новаковић који је уједно био стручњак за еротски филм. Његов студио се налазио у Курсулиној улици и најчешће су га посећивале девојке из богатих породица које би желеле да постану популарне, а он их је фотографисао голе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.