Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Гидра је увек све засмејавао, а мало ко зна да је његов живот обележила ТУГА

Увек је био насмејан и весео

1646124359_danilo.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Драгомир Гидра Бојанић, био је један од наших најомиљенијих глумац, сви смо га обожавали у улогама Жике Павловића у култном филму "Жикина династија" и "Хајде да се волимо", у којима је засмејавао читав Балкан.

Прочитајте још: АНАСТАСИЈА РАЖНАТОВИЋ ОБЈАВИЛА СЛИКУ БЕЗ ОДЕЋЕ: Никад изазовније издање, а он јој је одмах оставио коментар

Ипак, мало ко зна, да је његов живот био веома тежак. Рођен је у Крагујевцу, мајка му је била професорка у Женској гимназији, док му је отац био официр Краљеве гарде.

Тежак живот

- Гидра се сећао ноћи у којој су му одвели оца. Ретко је причао о томе, али то је била кључна епизода која ће потпуно променити живот и после које ће остати сироче. Мајка му је умрла од туберкулозе, а отац је ухапшен после Другог светског рата. Гидра је носио сендвиче стражару да би их овај однео његовом оцу. Када се трећег дана стражар појавио у дедином шињелу, Гидра је схватио да су му убили оца. И он је тада остао на улици. Неки деда је покупио њега и још неколико дечака са улице и одвео их да раде у фабрици конзерви - рекла је за "Недељник" Гидрина ћерка Јелена Бојанић, описујући детињство свог оца.

Онда креће филмска прича будуће звезде филма. Он улази у драмску секцију, па у аматерско позориште и на крају у Крагујевачко позориште. После три године, глумци Крагујевачког позоришта су скупили паре, купили му одело и карту за Београд да оде да полаже пријемни на Академији.

Када се завршио пријемни, упитао га је Раша Плаовић: "Имаш ли ти где да спаваш у Београду?". Гидра му је одговорио да има, а заправо није имао никакав смештај осим оног на железничкој станици. То је знао и Плаовић који је већ рекао чистачицама на Академији да распреме једну собу с метлама и кантама. Остало је историја.

Прочитајте још: АНАСТАСИЈА РАЖНАТОВИЋ ОБЈАВИЛА СЛИКУ БЕЗ ОДЕЋЕ: Никад изазовније издање, а он јој је одмах оставио коментар

 

Гидра је, подсетимо, био у браку са колегиницом Љиљаном Контић. Обележио је, поред горепоменутих остварења, филмове "Инспектор", "Црвена земља", "Хало такси" и многе друге. Умро је у новембру 1993. године у Београду.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas