Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Засмејавао је читав Балкан, а у себи је носио ТУГУ због ТРАГИЧИНИХ догађаја: Данас је годишњица смрти ГИДРЕ БОЈАНИЋА

Данас се вавршава 29 година од смрти легендарног глумца

1668156320_gidra.png
Фото: Yоутубе принтсцреен/какавдедатакавунук
Oglas

Иако је увек био насмејан и весео, мало ко зна, да је његов живот био веома тежак. Рођен је 1933. године у Крагујевцу, мајка му је била професорка у Женској гимназији, док му је отац био официр Краљеве гарде.

Прочитајте још: Анастасија Ражнатовић проговорила о венчању са Гудељем: Ево какаву би венчаницу волела да има

Као дете је остао сироче

У раној младости живот га је поставио пред највеће изазове, пошто је након Другог светског рата изгубио оба родитеља и остао сироче. Гидрина мајка Новка умрла је од туберкулозе, а када је глумац имао девет година, стрељали су његовог оца Јоцу, који је био официр Југословенске војске и припадник Гарде.

Губитак породице није успео да сломи његов дух, па је у родном граду завршио Средњу школу за прераду меса, воћа и поврћа. Имао је и квалификацију стечену у СТШ Крагујевац за хемијско-технолошки одсек. Након матуре, годину дана радио је у фабрици конзерви „Црвена звезда“, али је волео уметност и сцену, те уписује Академију за позоришну уметност у Београду, у класи професора Раше Плаовића.


Био је члан аматерског позоришта „Света Младеновић“ из којег је прешао у Крагујевачко народно позориште, чији је био дугогодишњи члан. Потом уписује Академију за позоришну уметност и, као студент прве године, почиње да игра Миткета у Народном позоришту у представи Коштана, остваривши прву велику улогу. Од 1964. до 1966. године био је члан Југословенског драмског позоришта (ЈДП) у Београду.


Његове најпознатије улоге биле су Лале у серији "Мајстори", агент Микула у "Отписанима" и Крстивоје Крстића у серији "Врућ ветар", али је свакако највећу популарност доживео играјући комичног Жику Павловића од 1978. до 1992. године у култној серији "Жикина династија".

Био је ожењен, Љиљаном Контић, која је такође била глумица.. Венчали су се 1966. године. Са њом има ћерку Јелену, рођену 1970. године

Људи који су га познавали, говорили су да је Гидра и приватно био духовит, и да се хумором бранио увек када је било најтеже. Претварао је тугу и бол у смех до краја свог живота. Његова ћерка Јелена Бојанић испричала је својевремено за медије како је њен отац засмејавао све болеснике и рањенике који су у том тренутку били на ВМА, где се и он лечио пре него што је преминуо.

Медицинске сестре су знале да доводе у Гидрину собу пацијенте свако вече, а Гидра је држао монологе захваљујући којим се болницом ширио смех.

БОНУС ВИДЕО:


 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas