· · Komentari: 0

Gidra je uvek sve zasmejavao, a malo ko zna da je njegov život obeležila TUGA

Uvek je bio nasmejan i veseo

1646124359_danilo.jpg
Foto: Youtube printscreen

Dragomir Gidra Bojanić, bio je jedan od naših najomiljenijih glumac, svi smo ga obožavali u ulogama Žike Pavlovića u kultnom filmu "Žikina dinastija" i "Hajde da se volimo", u kojima je zasmejavao čitav Balkan.

Pročitajte još: ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ OBJAVILA SLIKU BEZ ODEĆE: Nikad izazovnije izdanje, a on joj je odmah ostavio komentar

Ipak, malo ko zna, da je njegov život bio veoma težak. Rođen je u Kragujevcu, majka mu je bila profesorka u Ženskoj gimnaziji, dok mu je otac bio oficir Kraljeve garde.

Težak život

- Gidra se sećao noći u kojoj su mu odveli oca. Retko je pričao o tome, ali to je bila ključna epizoda koja će potpuno promeniti život i posle koje će ostati siroče. Majka mu je umrla od tuberkuloze, a otac je uhapšen posle Drugog svetskog rata. Gidra je nosio sendviče stražaru da bi ih ovaj odneo njegovom ocu. Kada se trećeg dana stražar pojavio u dedinom šinjelu, Gidra je shvatio da su mu ubili oca. I on je tada ostao na ulici. Neki deda je pokupio njega i još nekoliko dečaka sa ulice i odveo ih da rade u fabrici konzervi - rekla je za "Nedeljnik" Gidrina ćerka Jelena Bojanić, opisujući detinjstvo svog oca.

Onda kreće filmska priča buduće zvezde filma. On ulazi u dramsku sekciju, pa u amatersko pozorište i na kraju u Kragujevačko pozorište. Posle tri godine, glumci Kragujevačkog pozorišta su skupili pare, kupili mu odelo i kartu za Beograd da ode da polaže prijemni na Akademiji.

Kada se završio prijemni, upitao ga je Raša Plaović: "Imaš li ti gde da spavaš u Beogradu?". Gidra mu je odgovorio da ima, a zapravo nije imao nikakav smeštaj osim onog na železničkoj stanici. To je znao i Plaović koji je već rekao čistačicama na Akademiji da raspreme jednu sobu s metlama i kantama. Ostalo je istorija.

Pročitajte još: ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ OBJAVILA SLIKU BEZ ODEĆE: Nikad izazovnije izdanje, a on joj je odmah ostavio komentar

 

Gidra je, podsetimo, bio u braku sa koleginicom Ljiljanom Kontić. Obeležio je, pored gorepomenutih ostvarenja, filmove "Inspektor", "Crvena zemlja", "Halo taksi" i mnoge druge. Umro je u novembru 1993. godine u Beogradu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.