Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НИЈЕ ИЗДРЖАО

Исповест Марка Ђоковића ШОКИРАЛА све: Много сам патио! Хтео сам да будем као Новак, али...

Брат најбољег тенисера света испричао је кроз какав је тежак период пролазио

1618989246_marfko-dj.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Марко Ђоковић, брат најбољег тенисера света, Новака Ђоковића, дао је велики интервју за шпански "Ел Мундо" и том приликом открио је да га је јако болело то што је стално био у Новаковој сенци.

Млађи брат ни једног тренутка није крио да је пролазио кртоз тежак период.

- Када сам имао 14 година, отац ми је понудио могуц́ност да бирам између студија или се посветим игрању тениса. Одабрао сам другу опцију и отишао у Валенсију на академију, а затим сам се вратио у Србију на неколико месеци да би се, убрзо након тога, настанио у Немачкој - преноси он.

Са 23 године ударио је у дно.

"Патио сам пуно, стално тражио срећу у постизању успеха на терену, а он је изостајао. Као да то није било довољно, имао сам са собом особу која га је постигла, мог брата Новака и био сам опседнут постизањем истог. Резултати нису долазили и осец́ао сам се свакодневно несрец́нијим. Можете рец́и да сам се буквално изгубио", искрен је Марко.

Млађи брат српског аса признаје да је некада тешко бити поред некога ко је толико успешан.

Марко Ђоковић, средњи брат најбољег тенисера света Новака, живи већ годинама у Шпанији у Марбељи где има своју академију

"Нисам могао да издржим то више. Био сам у врло лошем стању, а нисам дозвољавао себи да то и испољим, јер нисам желео да други мисле да сам тако слаб. То је, нажалост, веома уобичајено. Многи људи који пате емотивно то и крију јер се стиде тога", каже Марко и додаје:

"Трудио сам се да сакријем своја осец́ања док нисам стигао на терен. Сав бол и бес који су били унутра на терену нису могли да се сакрију. Оно што сте у животу - то се види на тениском терену".

Како је пронашао мир

Доношење одлуке о напуштању круга породице није било лако. Повреда зглоба држала га је ван такмичења скоро годину дана, а један од његових најбољих пријатеља, шпански тенисер Карлос Гомез, предложио му је да га прати у Марбељу како би упознао "врло посебну особу која би могла да ми помогне", бившег тенисера и тренера Риојан Пепе Имаза.

Њихов први сусрет био је права емотивна катарза

-Кад сам га упознао, као што је у Србији нормално, пружио сам руку, али Пепе ме питао може ли ме загрлити. Истина је да сам у почетку био мало затечен али, , рекао сам да и, кад ме је загрлио почео сам неутешно да плачем. У том тачном тренутку схватио сам колико сам био лош - признаје он.

Годинама је у Марбељи, ради заједно са Пепеом  у тениској академији "Пуенте Романо Беацх Ресорт", средњи син Дијане и Срђана Ђоковиц́а провео је пола свог живота (ове године ц́е имати 30 година) путујуц́и светом с рекетом.

                              Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas