· · Коментари: 0

Краљица Летиција и краљ Фелипе ВИ славе 19 година брака: Прате га две афере, из којих су изашли још јачи

У почетку су крили везу, али су после годину дана објавили веридбу

1685019074_profimedia-0072896166-kraljica-Leticija-naslovna.jpg
Пхото: Профимедиа

Први пар Шпаније прославио је 19 година брака, а мало је познато како су се краљица Летиција и краљ Фелипе ВИ упознали и заљубили.

Њих двоје су првих неколико месеци крили од јавности да су у емотивној вези, а када се сазнало да су у љубави, много је било оних који нису веровали да ће успети. 

Летиција је одрасла у породици средње класе са родитељима и две сестре.

Она је студирала новинарство и постала новинарка која се бави међународним темама на шпанском медијском јавном сервису, а иза себе је имала рад и на каналу ЦНН+.

Седмог августа 1998. године удала се за писца и средњошколског професора књижевности Алонса Герера Переза, након годину дана везе. Међутим, пар се развео већ 1999. године. Због свега овога, мало ко је веровао да ће Летиција постати будућа краљица.

Од тајне везе до престола

Летиција и Фелипе су се упознали 2002. године. Како су писали шпански медији, Фелипе је био тај који је иницирао упознавање, те је замолио свог пријатеља Педра Еркисију, познатог новинара, да организује вечеру и да на њу позове Летицију. Она је исте вечери дала свој број телефона принцу, али веза није почела одмах, већ неколико месеци касније.

Годину дана касније, краљевска породица је објавила да се Фелипе верио са лепом новинарком.

Пошто је њен први брак био само грађански, католичка црква јој је дозволила да се уда за Фелипеа 2004. године.

Међутим, њен пут до престола није прошао без гласина, које се крец́у од тога да је наводно абортирала током првог брака, до операције носа. Она је на крају признала да је имала операцију, тврдила је да је то урадила због девијације септума.

У октобру 2005. добили су прво дете и наследницу престола принцезу Леонор, данашњу принцезу од Астурије, а у априлу 2007. године и инфанткињу Софију.

Летиција је брзо освојила Шпанце својом новом улогом, нарочито откад је 2014. краљ Хуан Карлос абдицирао у корист сина, па је Фелипе ВИ постао краљ, а Летиција краљица, те данас ужива обожавање и дивљење јавности, пише "Сцмп".

Најскупља венчаница на краљевском венчању

За венчаницу краљице Летиције било је потребно издвојити чак 6.600.000 евра.

Савршена тоалета од свиле са десеном љиљана који су извезени златним и сребрним нитима имала је и дугачак, заобљен шлеп. Летицији је њена свекрва Софија тада позајмила пруску дијамантску тијару, а младожења јој је поклонио вео од свиленог тила извезен класовима жита и љиљанима, дуг три и широк два метра.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.