Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОЈЕ СУ КРСНЕ СЛАВЕ СРПСКИХ ЗВЕЗДА: Богате трпезе, весеља, свеће и славски колачи - погледајте како то изгледа (ФОТО)

Многе јавне личности су веома побожне, а ево које заштитнике славе

1668081905_Foto-Ataimages.rs-Printscreen-Instagram-djokernole.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Принтсцреен/Инстаграм - ђокерноле
Oglas

Крсна слава је једна од најважнијих православних празника. Тог дана се окупља цела породица, а трпезе су пуне најразличитијих јела које су домаћини припремили за госте. Познате личности, такође, поштују ове обичаје и труде се да угосте своје госте најбоље што могу. Погледајте које славе обележавају најпознатије личности са наше јавне сцене.

Свети Никола

Породица Ражнатовић обележава овог свеца. Познато је да су они веома побожни, па је у дому Ражнатовића овај дан посебан. Они традиционално окупља своје пријатеље како би у миру и весељу испратили овај датум.

Такође је и певачица Вики Миљковић обележава Светог Николу, а једном приликом је открила и како тај дан изгледа у њеном дому.

"Код нас се до 12 часова упали свећа, послужимо се житом, колач је спреман. Сама сам спремала, најважније ми је да га сама направим. Искрено и од срца. Ручак нам почиње од два, посну славу славимо, генерално постимо, то је једино што је нормлано. Биће свега што је Бог дао", испричала је Вики.

Глумац Иван Босиљчић и певачица Јелена Томашевић имају истог заштитника. Јелена се прошле године похвалила прелепим славским колачем који је сама направила.

Међу познатима који обележавају Светог Николу су и Аца Лукас и Зорица Брунцлик.

Прочитајте још: ПОЧЕЛА ЈЕ СЕЗОНА СЛАВА: Обратите пажњу како постављате СЛАВСКИ СТО

Свети Јован

Каћа Грујић је прошле године одлучила да обележи своју девојачку славу, Светог Јована, а тог дана је први пут показала своју једногодишњу наследницу Катју, коју је добила са фудбалером Марком Гобељићем.

– Наша прва заједничка слава. Животе мој, нек ти Јован Крститељ подари здравље, срећу и љубав – написала је певачица том приликом.

Тања Савић такође обележава ову славу, а сваке године се похвали специјалитетима који се налазе на њеној трпези. Посебно место заузима торта у којој сви гости уживају, међутим, рецепт је остао непознат.

– Ово је торта од куће од породице Савић- објаснила је Тања прошле године.

Сека Алексић је веома побожна, тако да све битне црквене датуме обележава у свом дому. Тако је и са славом свети Јован.

Свети Аранђел

Бора Чорба, Лепа Брена, Владо Георгиев и Здравко Чолић се клањају светом Аранђелу. 

 

Певач народне музике Радиша Трајковић Ђани за Аранђеловдан има много гостију, па сваке године хране и пића има у изобиљу.

Неда Украден такође обележава Светог Аранђела, а једне године се похвалила својим умећем прављења сарми, које су изгледале прелепо.

Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - неда.украден

Међу познатима који славе Аранђеловдан је и породица најбољег тенисера света, Новака Ђоковића. Њихова славска трпеза сваке године изгледа прелепо, а породица поштује све обичаје.

 

Ђурђевдан 

Мирослав Илић сваког 6. маја обележава Ђурђевдан. Познато је да је он весељак, па тако сваке године окупи стотинак гостију у свом дому.

Ђурђевдан обележавају и Лена Ковачевић, Аца Илић, Данијел Ђурић, Валентина Кузмановић и многи други. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas