Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Љубавна прича Новака и Јелене Ђоковић: Упознали су се као тинејџери, а 20 година касније заједно славе историју коју нико није исписао

Од дечака који је сањао трофеј у рукама до човека који је исписао историју којом нико до њега није корачао, а она је све време ту

1686551678_175b8733b2de2862ded4b24c6e9b1c6ed0b52115.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Новак Ђоковић јуче је победом на Ролан Гаросу освојио 23. гренд слем титулу у каријери и остварио успех какав нико пре њега није у свету тениса. Да иза сваког шампиона попут њега, поред његове истрајности и талента, стоји и невероватна подршка, доказ је и сам Новак. Поред његових родитеља, браће, целокупног професионалног тима је и жена која га прати од кад је био "само" Новак.

Новак и Јелена Ђоковић знају се још из средњошколских дана, а из пријатељства се родила љубав која траје скоро две деценије. Новак је једном приликом говорио чиме га је Јелена освојила, а често истиче да је јако срећан јер зна да га је заволела као Новака, пре свих успеха које је постигао.

- На први поглед ме је освојила осмехом. Наравно, изглед увек први долази до изражаја, али за љубав је потребно много више. Јелена је била искрена од првог тренутка и хвала Богу што смо се срели пре него што сам постигао велике успехе јер знам да је она са мном због мене, због Новака, због клинца ког је упознала када је имао 17 година. Она ми је највећа подршка, способна је, амбициозна и јака. Код ње највише волим искреност, то је оно што нас чини срећним.

Foto: Profimedia

Јелена је уписала факултет у Италији, у Милану где је касније и докторирала. Било је тешко испратити посао и везу са човеком који је осваја свет на турнирима широм планете, али су истрајали, па су заједно одлучили да она постане директорка Фондације Новак Ђоковић, кроз коју је организовала бројне хуманитарне акције, и била у сваком тренутку уз Новака.

- Наша виђања била су научна фантастика. Била сам студенткиња која је финансијски једва отишла да студира у иностранство, а он је био тенисер који исто тако није имао новца да финансира скуп пут. Авиони су за нас били свемирске летелице, нисмо то могли да приуштимо - присетила се једном приликом Јелена Ђоковић почетака њихове романсе.

Верили су се после осам година везе, 2013. године, а годину дана касније су се венчали у Црној Гори, на Светом Стефану, само четири дана након што је Новак победио на Вимблдону.

Данас имају двоје деце, сина Стефана (9) и ћерку Тару (5). Живе на релацији Монте Карло-Београд и труде се да испрате сваки Новаков турнир као његова највећа подршка и мотивација.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas