Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОТВОРЕНО

Милан Марић открио све о односу Томе Здравковића и Силване

Премијера филма "Тома" очекује се почетком следеће године

1603787850_milan-maric.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /РТС
Oglas

Тому Здравковића у филму игра Милан Марић, а његов најважнији задатак овог филма је да пружи одговор на питање – откуд толика туга?!

Прочитајте још: Дара Бубамара више не крије дечка: Пао и први јавни пољубац (ФОТО)

- Свака његова песма има неку тужну нит, неку тугу која провејава. И у филму „Тома“ на то покушавамо да дамо одговор – откуд толика туга? Снимање је трајало око три месеца и били смо веома дисциплиновани, уживали смо на снимању. Ипак, све време на памети нам је ова ситуација са епидемијом. Остало је још неколико дана снимања и надамо се да ће премијера бити почетком следеће године – рекао је популарни глумац у емисији „Кец на једанаест“.

Милан, каже да када је отишао на кастинг на позив Драгана Бјелогрлића, није размишљао да би могао да добије главну улогу у филму.

- На кастинг сам отишао из жеље да пробам, нисам ни размишљао о томе да бих заиста и могао да добијем улогу с обзиром на то колико смо физички Тома и ја различити. Међутим, када се то десило, е онда сам се запитао – Шта ћемо сад? Прво смо морали да савладамо ту огромну физичку разлику између мене и Томе, то је био први изазов. Наравно, сценска маска је ту све решила, и могу с поносом да кажем да ћемо први пут на нашем филму видети такву маску и толику трансформацију једног лика. То је веома изазован посао јер филм покрива готово 40 година његовог живота – каже популарни глумац и додаје да остварење које се с нестрпљењем ишчекује чини однос Силване и Томе:

- Одлучили смо да испричамо и ту причу, да то буде једна од основа нашег филма, шта се то дешавало између Томе и Силване. У нашем филму је Силвана Томи увек недостижна... Увек му је близу и кад год се појави промени му све, али увек му бежи – открива Милан.  Млади глумац осврнуо се и на појам боема и боемског живота и истакао да иако можда са стране то може деловати као забавно и лепо, истина је заправо потпуно другачија. 

- Ја лично, и у филму, не браним Тому и његов начин живота. Само га разумем. Бити боем је једна ужасно тешка дисциплина, то је деструктивно стање, оно уништава и самог боема и све око њега, иако са стране може да делује да је супер. Не желимо да испричамо романсирану верзију Томе, већ бих волео да га људи разумеју. То покушавамо да урадимо, да покажемо шири контекст. Ово није документарни филм и не држимо се тога да све буде тачно и прецизно, већ да покажемо шта то значи бити боем, откуд сва та туга, шта је тај икс фактор у његовом животу. Он је живео југословенски сан, био је једна од највећих звезда Југославије, а ипак је био несрећан. Говоримо о томе како су настале  његове песме, ко су биле његове љубави... 

Милан открива и да је уживао у читању Томиних песама. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ПОЧИЊЕ СНИМАЊЕ ФИЛМА О ЖИВОТУ ТОМЕ ЗДРАВКОВИЋА 📽🎞🎥 Романтична прича о песнику туге Након више од годину дана припрема на сценарију и великој пажњи која је посвећена приликом избора глумаца, овог викенда почиње снимање филма о највећем боему међу певачима народне музике – Томи Здравковицу. Цини ми се да никада до сада нисам имала овакву врсту одговорности и узбуђена.Обзиром да ми је поверено да играм зену цији су глас и песме и дан данас присутне у највазнијим успоменама и догађајима готово сваке породице у региони. Приблизити се њој и свему ономе сто је она зивела и била је невероватан изазов. #филмтома #томаздравковиц #силванаарменулиц

А пост схаред бy Тамара Драгичевић (@тамарадрагицевиц) он

 

- Много је чудно када читате текстове његових песама без музике. То је поезија. Као Превер. Љубавно морбидна поезија, али поезија. Он је певао оно што је живео и у томе је суштина. То је био живот који уништава њега и све око њега – казао је Милан.  Када је о његовим другим ангажманима реч, актуелна је друга сезона серије „Државни службеник“. 

Прочитајте још: "Чула сам људе како су умирали и ЊИХОВЕ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ": Деа Ђурђевић описала шта је ПРЕЖИВЕЛА (ФОТО)

- Саживео сам се са Лазаром, обожавам ту серију. Много смо се потрудили око друге сезоне, да не „клецнемо“ после прве. Дешава се да прва сезона буде успешна, а онда да друга разочара и то смо се трудили да избегнемо и мислим да јесмо. Снимаће се и трећа и надам се да ћемо оправдати очекивања – каже Милан. – Иако тако делује, суштински сада није толика гужва. Већа је гужва око емитовања, а ми имамо паузе између снимања и лепо се то распореди. То је проклетство нашег посла, некада га имаш много, а некада ти се чини да су те сви живи заборавили и тако стално у круг... Мораш на то да се навикнеш и то да прихватиш иначе ћеш много живаца изгубити. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas