· · Коментари: 0
ШАМПИОНКА

МИЛИЦА МАНДИЋ ОТВОРИЛА ДУШУ: Живела са петочланом породицом у 44 квадрата, а отац је гледао само њена финала

Милица Мандић (удато Ђуричић) је најуспешније српска олимпијска спортисткиња, која је данас у заслуженој "пензији". Она више не учествује на великим такмичењима и текцондо тренира када јој зафали осећај из сале

1652958361_MILICA-MANDIC.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб

Милица је приликом гостовања у емисији "Сценирање" открила мало познате детаље из живота. Са десет година закорачила у свет теквондоа, након што је у основној школи видела плакат, а ево како је породица реаговала на жељу мале Милице да оде на пробни тренинг:

"Мама није била одушевљена. Ја сам тренирала код покојног Љубе Врачаревића реални ајкидо и то је њој била вештина за мене, самоодбрана. Тата је ту био некако срећан, јер је ће његова ћерка знати да се одбрани ако је то неопходно."

Прочитајте још: ТУЖНА СУДБИНА НЕЋАКА ДЕЈВИДА БЕКАМА: Као мали се играо у фудбалеровој кући, а онда је завршио у сиромаштву (ФОТО)

Али када ју је мама први пут одвела код тренера драгана Галета Јовића, са којим ће годинама касније освојити и олимпијско злато, сви су се умирили, пре свега због његове посвећености.

Милица је годину дана радила и на аеродрому, где је наплаћивала паркинг, јер је желела да направи такмичарску паузу како би се више посветила кондиционим тренинзима и техници. Након паузе, уследила је права екплозија и Милица је кренула да осваја све што се може освојити у свету теквондоа. Новац који је скупила док је радила, потрошила је на припреме.

Оно што мало ко зна је да њен тата искључиво гледао кад Милица игра финала, а она је објаснила због чега је донео ту одлуку:

"Тата је имао срчаних проблема 2009. године и једноставно мислим да гледање мојих борби производи велику количину стреса и мислим да он то на неки начин не може да поднесе. Кад су биле Олимпијске игре у Лондону, а и пре тога, биле су квалификације за ОИ и човек је отишао негде на реку где нико није могао да га нађе, оставио телефон једном човеку и рекао да кад му се породица јави шта сам урадила, на крају дана могу да му саопште резултат. И ја сам се квалификовала. Гале га је звао, где тата није могао да прича, имао је кнедлу у грлу. Гале је помислио да није још једна срчка. Али није, човек је доста емотиван, тако да после тога он је само ушао за финалну борбу."

Додала је да је његова тактика углавном била да сачека да му неко саопшти резултат, па онда врати снимак меча да погледа.

Прочитајте још: СРБИЈА ДОБИЛА ПРИНЦЕЗУ! Породила се Љубица Карађорђевић, а име девојчице има ПРЕЛЕПО ЗНАЧЕЊЕ

Мама и сестра су јој такође биле подршка, а Милица је изнела и један занимљив детаљ:

"Кад су гледале квалификације за ОИ 2012. године, гледале су са баком у соби и бака је тада имала 70-ак година. Како сам ушла у финале, бака је урадила колут унапред и нико не зна како је она то извела."

Водитељка је упитала Милицу и како је изледао њен живот као девојчице док је са породицом живела у 40 квадрата, а било их је петоро у кући:

"Доста смо били разумни, али у неким периодима, кад си тинејџер, доста си жељан да имаш своју самоћу, више новца за неке друге ствари, јденоставно нисмо били у таквој могућности. Увек сам захвална кад погледам цео тај период. Родитељи су нам толико дивних ствари пружили и усадили у нас. Бака, татина мама, је живела код нас и она је одгајила, поред родитеља, мене и сестру и захвална сам што сам провела време са њој и са родитељима, тако да та 44 квадрата никад нису представљала проблем."

Након што се повукла из такмичарског дела спорта, Милица је одлучила да ужива у путовањима, али по први пут као прави туриста, без пресије. Осим тога, она повремено тренира са супругом Марком Ђуричићем, али примећује да није искључено да ће се некад вратити у ринг.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.