Цимет ролнице које је припремила Милица ће се свидети свима
Милица Мандић је одлучила да обрадује пратиоце и на свом Инстаграм профилу је објавила рецепт за ролнице са циметом које су лаке за припрему, а свидеће се свим љубитељима слаткиша.
Састојци за цимет ролнице по рецепту Милице Мандић:
500 г брашна
75 г шећера
1 паковање (7 г) сувог квасца
1/2 кафене кашичице соли
1 јаје
75 мл млека
75 г путера (отопљеног)
За фил:
100 г смеђег шећера
2 кашике млевеног цимета
50 г путера (омекшалог)
За прелив:
100 г шећера у праху
2-3 кашике млека
Припрема:
У великој посуди помешајте брашно, шећер, суви квасац и со. Додајте јаје, млеко и отопљени путер, па све добро измешајте. Када се састојци сједине, пребаците тесто на побрашњену површину и месите га око 5-7 минута, док не постане глатко и еластично. Ставите тесто у науљену посуду, покријте крпом и оставите да се диже на топлом месту око 1 сат или док се не удвостручи у волумену.
Док се тесто диже, помешајте смеђи шећер и млевени цимет у малој посуди.

Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - милица_мандиц
Обликовање ролница:
Када се тесто дигло, пребаците га на побрашњену површину и разваљајте га у правоугаони облик. Омекшали путер равномерно распоредите по разваљаном тесту. Распоредите припремљени фил (шећер и цимет) преко теста.
Почните да увијате тесто с једне стране, формирајући чврст ролат. Исеците ролат на 12-15 делова и ставите их у претходно науљену тепсију или плех.
Покријте ролнице крпом и оставите их да се дижу још 30 минута. Загрејте рерну на 180°Ц . Пеците ролнице 20-25 минута, док не постану златносмеђе.
Припрема прелива:Док се цимет ролнице хладе, помешајте шећер у праху и млеко док не добијете глатки прелив. Прелијте прелив преко охлађених цимет ролница и уживајте у овом неодољивом слатком пециву! Пријатно!
(Глориа)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ