Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РОЛНИЦЕ ПО РЕЦЕПТУРИ МИЛИЦЕ МАНДИЋ: Савршена посластица са циметом у којој ћете уживати (ФОТО)

Цимет ролнице које је припремила Милица ће се свидети свима

1739889491_Foto-Ataimages.rs-D.M.-Printscreen-Instagram-milica_mandic.jpg
Фото: Атаимагес.рс/ Д.М./ Принтсцреен/ Инстаграм - милица_мандиц
Oglas

Милица Мандић је одлучила да обрадује пратиоце и на свом Инстаграм профилу је објавила рецепт за ролнице са циметом које су лаке за припрему, а свидеће се свим љубитељима слаткиша.

Састојци за цимет ролнице по рецепту Милице Мандић:

500 г брашна
75 г шећера
1 паковање (7 г) сувог квасца
1/2 кафене кашичице соли
1 јаје
75 мл млека
75 г путера (отопљеног)

За фил:

100 г смеђег шећера
2 кашике млевеног цимета
50 г путера (омекшалог)
За прелив:

100 г шећера у праху
2-3 кашике млека

Припрема:

У великој посуди помешајте брашно, шећер, суви квасац и со. Додајте јаје, млеко и отопљени путер, па све добро измешајте. Када се састојци сједине, пребаците тесто на побрашњену површину и месите га око 5-7 минута, док не постане глатко и еластично. Ставите тесто у науљену посуду, покријте крпом и оставите да се диже на топлом месту око 1 сат или док се не удвостручи у волумену.

Док се тесто диже, помешајте смеђи шећер и млевени цимет у малој посуди.

Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - милица_мандиц

Обликовање ролница:

Када се тесто дигло, пребаците га на побрашњену површину и разваљајте га у правоугаони облик. Омекшали путер равномерно распоредите по разваљаном тесту. Распоредите припремљени фил (шећер и цимет) преко теста.
Почните да увијате тесто с једне стране, формирајући чврст ролат. Исеците ролат на 12-15 делова и ставите их у претходно науљену тепсију или плех.

Покријте ролнице крпом и оставите их да се дижу још 30 минута. Загрејте рерну на 180°Ц . Пеците ролнице 20-25 минута, док не постану златносмеђе.

Припрема прелива:Док се цимет ролнице хладе, помешајте шећер у праху и млеко док не добијете глатки прелив. Прелијте прелив преко охлађених цимет ролница и уживајте у овом неодољивом слатком пециву! Пријатно!

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas