· · Komentari: 0
ŠAMPIONKA

MILICA MANDIĆ OTVORILA DUŠU: Živela sa petočlanom porodicom u 44 kvadrata, a otac je gledao samo njena finala

Milica Mandić (udato Đuričić) je najuspešnije srpska olimpijska sportistkinja, koja je danas u zasluženoj "penziji". Ona više ne učestvuje na velikim takmičenjima i tekcondo trenira kada joj zafali osećaj iz sale

1652958361_MILICA-MANDIC.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub

Milica je prilikom gostovanja u emisiji "Sceniranje" otkrila malo poznate detalje iz života. Sa deset godina zakoračila u svet tekvondoa, nakon što je u osnovnoj školi videla plakat, a evo kako je porodica reagovala na želju male Milice da ode na probni trening:

"Mama nije bila oduševljena. Ja sam trenirala kod pokojnog LJube Vračarevića realni ajkido i to je njoj bila veština za mene, samoodbrana. Tata je tu bio nekako srećan, jer je će njegova ćerka znati da se odbrani ako je to neophodno."

Pročitajte još: TUŽNA SUDBINA NEĆAKA DEJVIDA BEKAMA: Kao mali se igrao u fudbalerovoj kući, a onda je završio u siromaštvu (FOTO)

Ali kada ju je mama prvi put odvela kod trenera dragana Galeta Jovića, sa kojim će godinama kasnije osvojiti i olimpijsko zlato, svi su se umirili, pre svega zbog njegove posvećenosti.

Milica je godinu dana radila i na aerodromu, gde je naplaćivala parking, jer je želela da napravi takmičarsku pauzu kako bi se više posvetila kondicionim treninzima i tehnici. Nakon pauze, usledila je prava ekplozija i Milica je krenula da osvaja sve što se može osvojiti u svetu tekvondoa. Novac koji je skupila dok je radila, potrošila je na pripreme.

Ono što malo ko zna je da njen tata isključivo gledao kad Milica igra finala, a ona je objasnila zbog čega je doneo tu odluku:

"Tata je imao srčanih problema 2009. godine i jednostavno mislim da gledanje mojih borbi proizvodi veliku količinu stresa i mislim da on to na neki način ne može da podnese. Kad su bile Olimpijske igre u Londonu, a i pre toga, bile su kvalifikacije za OI i čovek je otišao negde na reku gde niko nije mogao da ga nađe, ostavio telefon jednom čoveku i rekao da kad mu se porodica javi šta sam uradila, na kraju dana mogu da mu saopšte rezultat. I ja sam se kvalifikovala. Gale ga je zvao, gde tata nije mogao da priča, imao je knedlu u grlu. Gale je pomislio da nije još jedna srčka. Ali nije, čovek je dosta emotivan, tako da posle toga on je samo ušao za finalnu borbu."

Dodala je da je njegova taktika uglavnom bila da sačeka da mu neko saopšti rezultat, pa onda vrati snimak meča da pogleda.

Pročitajte još: SRBIJA DOBILA PRINCEZU! Porodila se LJubica Karađorđević, a ime devojčice ima PRELEPO ZNAČENJE

Mama i sestra su joj takođe bile podrška, a Milica je iznela i jedan zanimljiv detalj:

"Kad su gledale kvalifikacije za OI 2012. godine, gledale su sa bakom u sobi i baka je tada imala 70-ak godina. Kako sam ušla u finale, baka je uradila kolut unapred i niko ne zna kako je ona to izvela."

Voditeljka je upitala Milicu i kako je izledao njen život kao devojčice dok je sa porodicom živela u 40 kvadrata, a bilo ih je petoro u kući:

"Dosta smo bili razumni, ali u nekim periodima, kad si tinejdžer, dosta si željan da imaš svoju samoću, više novca za neke druge stvari, jdenostavno nismo bili u takvoj mogućnosti. Uvek sam zahvalna kad pogledam ceo taj period. Roditelji su nam toliko divnih stvari pružili i usadili u nas. Baka, tatina mama, je živela kod nas i ona je odgajila, pored roditelja, mene i sestru i zahvalna sam što sam provela vreme sa njoj i sa roditeljima, tako da ta 44 kvadrata nikad nisu predstavljala problem."

Nakon što se povukla iz takmičarskog dela sporta, Milica je odlučila da uživa u putovanjima, ali po prvi put kao pravi turista, bez presije. Osim toga, ona povremeno trenira sa suprugom Markom Đuričićem, ali primećuje da nije isključeno da će se nekad vratiti u ring.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.