Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Молим се за мучитеља и убицу мог деде": Никола Роквић о значају ПРАШТАЊА - "Тамо где је он нема жеље за осветом" (ФОТО)

Певач је на свом Инстаграм налогу поделио поучну причу о праштању

1682693896_boris_rezak_13032023_030.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Певач Никола Роквић живи мирним и породичним животом. Поносни је отац троје деце које је добио са супругом Бојаном, а Никола је са годинама све приврженији вери, у којој је нашао одговоре на многа питања.

Поучна је његова прича о праштању коју је поделио на свом Инстаграм профилу:

- Љубите непријатеље своје. Једном причајући са дивним Владиком, нећу споменути име без затраженог благослова, о вековном страдању нашег народа, рекох понешен мишљу будућег века и вечношћу, зашто ми Срби као Хришћани тугујемо када страдањем и патњом идемо директно у Царство небеско. На те моје речи Владика са љубављу одговара: “ Па не ваља сине, због тих што нас гоне и убијају, они ће у пакао”- почео је причу у својој објави на Инстаграму, па додао:

- У том тренутку у мени се отворише хоризонти Христових речи и то на самом делу: “Љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који вас мрзе и молите се за оне који вас вредјају и гоне“. Желим да вам се исповедим овде, не због тога да бисте причали добро или лоше о мени, већ да би и људи који су доживели сличне трагедије широм овог Балкана, можда погледали ширу слику и покушали да пођу путем који преображава све, себе и друге. Путем који мења живот из корена и доноси свима само добро! - додао је, па поделио део потресне приче о смрти свог деде:

- Молим се за мучитеља и убицу мога деде Драге, који је страдао 1995. године у Босанском Петровцу, и опростио сам му. Ако је жив, волео бих да се покаје, јер знам да то и мој деда жели. Тамо где је он нема жеље за осветом, тамо нема мржње, тамо се не гледа из пале људске перспективе. И као да ми каже, а у потпуности не могу ни да замислим, шта се дешава са душама људи који су починили сличне стравичне злочине, када се у потпуности освесте, када оду из овога света и када погледају шта су могле да буду, а шта су постале.

За крај је додао:

- И није душа крива за људски пад... Душа је створена да буде добра! Зато је битно да се молимо за душе свих који су отишли, па и “непријатеља”. Са друге стране тешко је то, људи су изгубили децу, супружнике и своје најближе, али знам да се у тим трагедијама Бог највише приближи ономе који је изгубио највољеније, кроз та страдања покаже узани пут, свакоме, битно је само да га препознамо, прихватимо и кренемо. Широким путем освете, горчине, мржње не убијамо убице, већ идемо супротним путем од наших који су страдали, који су у Рајским насељима и тако сами себе убијамо. Молитвом за наше “непријатеље” чинимо свима добро! Надјимо тај узани пут и волећемо све што на том путу сретнемо! Опростите ми!

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas