· · Коментари: 0

На шта најбогатији ФУДБАЛЕРИ троше највише НОВЦА? Скупа одећа, аутомобили, али и ПОМОЋ онима којима је најпотребније (ФОТО)

Фудбалери осим великих новчаних примања имају и велико срце

1669201814_Foto-Profimedia-Printscreen-Instagram-mosalah.jpg
Фото: Профимедиа, Принтсцреен/Инстаграм - мосалах

Најплаћенији играч на свету је Кристијано Роналдо који зарађује 31 милион евра по сезони, затим је ту Герет Бејл, па Лионел Меси, а онда и Златан Ибрахимовић са 7 милиона евра зараде по сезони.

Сада се поставља питање: Кад имаш толико новца, како га трошиш?

Виле, аутомобили и луксузна роба

Испоставило се да фудбалери воле куће. Док Нејмар Јуниор поседује кућу у близини Версајске палате, Дејвид де Хеа је купио вилу у Шпанији.

Поред луксузних кућа, фудбалери обожавају исто тако луксузне аутомобиле. Тако је Мануел Нојер купио себи ауто који кошта преко 101 хиљада фунти, док Марио Балотели вози кола од око 172.019 фунти.

Богатство се троши и на накит, брендирану одећу, а понајвише на луксузне сатове који коштају читаво богатство.

За Златана Ибрахимовића кажу да цркву у Стокхолму назива својим власништвом. Има план да једну зграду претвори у станове и тако уложи у свој пензиони фонд.

 

Прича се да је фудбалер Дидије Дрогба купио рудник злата у вредности од 52.343.530 фунти у жељи да паметно улаже свој новац.

Вејн Руни обожава тркачке коње, а супруги је поклонио једног вредног 103.187 фунти.

Али не мисле сви фудбалери само на себе. Има и оних који велико богатство дају у добротворне сврхе. Један од њих је и Филфрид Заха који је донирао 10% своје месечне зараде у добротворне сврхе.

Он је од прве плате зарађене као професионални фудбалер почео да донира. Највише његових донација иде на сиротишта.

Прочитајте још: ОСВОЈИЛА БОБИЈА, ПА ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ: Марија Марјановић распаметила фотографијама у купаћем (ФОТО)

И Кристијано Роналдо није шкрт. Напротив, он се сматра једном од најмилосрднијих фудбалера, а томе у прилог иде и његова велика донација од 89.000 фунти 2013. године коју је донирао за Црвени Крст.

 

2014. године када је његов тим освојио Лигу шампиона, Роналдо је добио бонус од 450.000 фунти које је фудбалер дао директно у добротворне сврхе.

Када је Индонезију погодио разоран земљотрес, Кристијано Роналдо је одлучио да оде лично тамо и помогне људима јер је током вести видео у прилогу несречног дечака који седи у сред рушевина, док је на њему био дрес са Кристијана Роналда.

Постоји и прича о дечаку који се 2009. године борио са раком. Роналдо је његову породицу сместрио у хотел, а детету платио лечење у приватном медицинском центру годину дана. Дечак је нажалост преминуо 2013. године.

Мохамед Салах је египатски професионални фудбалер који је познат по томе што је основао фондацију која је финансијски помогла око 450 породица.

Када је египатска економија пролазила тежак период, Мохамед је влади донирао 234.000 фунти. Након терористичког напада у Каиру 2019. године, у којем је страдао Национални институт за рак, Мохамед је донирао 2,5 милиона фунти из свог џеба за поправку Института.

 

Изгледа да се иза раскошних живота славних фудбалера крије топло срце.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.