Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нова краљица већ уводи ПРОМЕНЕ? Неки историчари мисле да ће Камила укинути ТРАДИЦИОНАЛНЕ улоге на двору

Краљица Камила ће судећи по извештајима направити промене на двору

1663755433_profimedia-0723333330.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Након што је Чарлс именован за краља, његова супруга Камила је постала краљица. Њена титула се разликује од оне коју је носила краљица Елизабета, с обзиром да је она супруга краљица и има знатно мањи утицај и овлашћења.

Краљица Елизабета је током своје владавине имала неколико жена које су јој помагале и биле њена подршка у сваком тренутку, па су оне добиле титуле "дворских дама".

Оне су краљици помагале у свакодневним активностима, бирале одећу, пратиле је на пријеме и одговарале на писма. С обзиром да су ове даме биле из аристократских породица, подразумевало се да су богате, па тако нису примале плату, а њихов посао је био доживотан.

Најважније од свих задужења било је да буду пријатељице краљици и да буду њена десна рука, неко на кога увек може да се ослони. 

Прочитајте још: Камила влада из СЕНКЕ? Ово је право лице нове КРАЉИЦЕ

Након смрти краљице Елизабете ова традиција ће се највероватније променити. Неколико њених дама ће отићи у панзију. Историчарка Марлене Кениг, која је неколико година проучавала краљевску породицу, каже да ова улога неће бити обновљена. 

"Постоје неке позиције које можда више нец́е бити попуњене. Питате се да ли ц́е жене, посебно краљица Камила, користити дворске даме као што је то чинила краљица. Она никада није имала, чак ни као војвоткиња од Корнвола, званичну дворску даму", рекла је она и додала:

"Да ли је то више уопште потребно ако модернизујете монархију? Неке од ових аристократских улога постоје вец́ 400 до 600 година, па да ли је сврха само симболична?", закључује историчарка.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas