· · Komentari: 0

Nova kraljica već uvodi PROMENE? Neki istoričari misle da će Kamila ukinuti TRADICIONALNE uloge na dvoru

Kraljica Kamila će sudeći po izveštajima napraviti promene na dvoru

1663755433_profimedia-0723333330.jpg
Foto: Profimedia

Nakon što je Čarls imenovan za kralja, njegova supruga Kamila je postala kraljica. NJena titula se razlikuje od one koju je nosila kraljica Elizabeta, s obzirom da je ona supruga kraljica i ima znatno manji uticaj i ovlašćenja.

Kraljica Elizabeta je tokom svoje vladavine imala nekoliko žena koje su joj pomagale i bile njena podrška u svakom trenutku, pa su one dobile titule "dvorskih dama".

One su kraljici pomagale u svakodnevnim aktivnostima, birale odeću, pratile je na prijeme i odgovarale na pisma. S obzirom da su ove dame bile iz aristokratskih porodica, podrazumevalo se da su bogate, pa tako nisu primale platu, a njihov posao je bio doživotan.

Najvažnije od svih zaduženja bilo je da budu prijateljice kraljici i da budu njena desna ruka, neko na koga uvek može da se osloni. 

Pročitajte još: Kamila vlada iz SENKE? Ovo je pravo lice nove KRALJICE

Nakon smrti kraljice Elizabete ova tradicija će se najverovatnije promeniti. Nekoliko njenih dama će otići u panziju. Istoričarka Marlene Kenig, koja je nekoliko godina proučavala kraljevsku porodicu, kaže da ova uloga neće biti obnovljena. 

"Postoje neke pozicije koje možda više neće biti popunjene. Pitate se da li će žene, posebno kraljica Kamila, koristiti dvorske dame kao što je to činila kraljica. Ona nikada nije imala, čak ni kao vojvotkinja od Kornvola, zvaničnu dvorsku damu", rekla je ona i dodala:

"Da li je to više uopšte potrebno ako modernizujete monarhiju? Neke od ovih aristokratskih uloga postoje već 400 do 600 godina, pa da li je svrha samo simbolična?", zaključuje istoričarka.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.