Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОВАК ЂОКОВИЋ НИГДЕ НЕ ИДЕ БЕЗ ОВЕ ВОЋКЕ: Штити мозак, даје енергију, позитивно утиче на кости и црева

Током мечева Новак Ђоковић има сјајну енергију, а многима је већ познато да први рекет света за ужину на паузи увек једе банане и урме.

1701784581_423323_tan2023-11-1920063081-3_f.jpg
Фото: А
Oglas

„Банане, урме и вода, ја стварно не схватам, сваки меч исто, договоримо се, а они и даље не разумеју. Донесу ми јабуку. Каква јабука, човече. Онда нађем крушку, нема урме. Па ми доносе неке магнете, ма, свашта нешто,“ рекао је Новак једном приликом на конференцији за медије.

Знамо да су банане изузетно здраве, богате су разним хранљивим састојцима. Могу да побољшају ниво шећера у крви, садрже значајан ниво калијума, сјајне су за промену, чине нас ситим и пуне су антиоксиданата. Али, шта је са урмама? Зашто Новак баш на сваком мечу воли да му је ово воће при руци?

Урме су воће које потиче од урмене палме, која је пореклом са Блиског истока, иако се данас узгајају и на Медитерану, у Азији, САД и Мексику. Урме расту у великим гроздовима који висе са врхова ових палми. Како сазревају, њихова кора постаје смеђа и набора се јер све више влаге напушта плод. Тада се обично беру ручно. Када се уберу, подсећају на велико смежурано суво грожђе. Упркос свом изгледу, оне и даље садрже мало воде. Целе урме имају коштицу у средини коју треба уклонити пре јела.

Сушене и свеже урме су доступне током целе године, али свеже су најбоље између новембра и јануара. Постоји много различитих сорти воћа, али међоол урма је једна од најпознатијих, јер има слађи и лепљивији укус и текстуру од других.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas