Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Трагедија

ОД ЧЕГА ЈЕ УМРО Мирко Бабић, чувени Драгојло из серије "Село гори, а баба се чешља"?

Глумац Мирко Бабић умро је у 72. годни, а пре четири године чувени глумац се лечио од карцинома грла.

1605174324_1.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

- Тек сам синоћ сазнала. Шокирана сам. Нисам знала да је Мирко болестан јер смо снимали пре два месеца. Посебно га ценим као човека и колегу и једва чекам да се опорави. Ми смо стара екипа и као фамилија смо. Овим путем бих му пружила велику подршку и да нам што пре оздрави наш Драгојло! - рекла је тада глумица Љиљана Стјепановић.

Прочитајте још: Преминуо Драгојло из серије "Село гори, а баба се чешља"

- Приметио сам извесне промене и о томе разговарао са њим и његовом ћерком Тамаром. Уверавао ме је да се редовно контролише и да је све у реду. Вест о његовој болести ме је уздрмала. Мирко ми је више од колеге - ми смо као браћа. Још од филма „На путу за Катангу“, чији сам сценариста а који је режирао Живојин Павловић, Мирко је играо готово у сваком мом пројекту. То је велики човек чија доброта и оданост превазилазе космичке границе. Пошто га одлично знам - сигуран сам да ће победити болест и да ће као Драгојло наставити да плени срца и душе гледалаца. Немојте да се љутите - али, не пада ми на памет да га мењам - чекам мог Драгојла испред камере - говорио је Радош Бајић када је сазнао за Миркову болест.

Фото: В. Данилов

Подсетимо, данас је Радош Бајић, у чијој је серији "Село гори, а баба се чешља" Мирко играо чувеног Драгојла, саопштио тужне вести.

- Освануо је тежак, тужан и веома суморан дан. Србија је остала без још једног великог човека. Напустио нас је мој брат, величанствени глумац и одани пријатељ, првак драме Народног позоришта „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу, првак доброте, племенитости и лепоте… Наш драги Мирко… Не зна се - да ли је био већи и бољи уметник или човек? Рекао бих – био је и једно и друго… Јединствен, грандиозан и непоновљив… Немој да се љутиш… и почивај у миру драги мој Драгојло…

Прочитајте још: Маринко Роквић хитно оперисан: Огласио се син Никола

Оно по чему је Мирко Бабић био познат широким народним масама свакако је улога домаћој серији "Село гори а баба се чешља", у којој је Мирко играо Драгојла.

Поред те улоге, Мирко Бабић је од почетку своје каријере имао запажене улоге у бројним телевизијским серијама и филмовима. Неки од филмова и серија у којима је играо су и : " Стићи пре свитања ", " Врућ ветар " ( улога судског извршитеља ), " Др " из 1984. године ( улога др Милорада Цвијовића, која је у каснијим екранизацијама ове Нушићеве комедије била поверена и Браниславу Лечићу ), " Крај династије Обреновић " ( улога мајора Милосава Живановића ), " Мој рођак са села " ( улога Марка ), " Равна гора " ( улога Обрада ) и многе друге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas