Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШОК

ШОКАНТНЕ ВЕСТИ! Омиљени лик из серије "Бекство из затвора" открио да има аутизам у 49. години (ФОТО)

Вентворд Милер, главни глумац из серије "Бекство из затвора", открио је да има аутизам

1627541710_majkl-.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/Еллен схоw
Oglas

Славни Мајк Скотфилд на друштвеној мрежи Инстаграм, открива, да му је пре годину дана дијагностификован аутизам, али да је сада одлучио да подели са јавности.

Прочитајте још: Да ли је и вама ово превише ДЕТИЊАСТО: Папараци усликали Џенифер Лопез, а један детаљ око њеног врата НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО (ФОТО)

- Као и свима, и мени је живот у карантину узео ствари. Али у тишини / изолацији пронашао сам неочекиване поклоне. Ове јесени навршава се 1 година откако сам добио неформалну дијагнозу аутизма. Следи формална дијагноза.

У 49. години сазнао да има аутизам

То је био дуг, мањкав процес који је требало ажурирати. ИМО. Ја сам средовечни човек. Није петогодишњак. И (то је „и / и“) препознајем да је приступ дијагнози привилегија коју многи не схватају. Рецимо само да је то био шок. Али није изненађење. Постоји сада познати културни наратив (у којем сам учествовао) који каже: "Јавна личност јавно дели А, Б и Ц, посвећцује платформу Д, Е и Ф. Добро за њих. 

И (то је „и / и“), то није нужно оно што ће се овде догодити. Не знам довољно о ​​аутизму. (Много тога треба знати.) Тренутно мој рад изгледа као да еволуира моје разумевање. Поновно испитивање 5 деценија искуства кроз ново сочиво. То ће потрајати.

У међувремену, не желим да ризикујем да ођедном будем гласан, лоше обавештен глас у соби. Историјски се разговарало о #аутистичкој заједници (о томе знам). Говори се за. Не желим да учиним додатну штету. Само да подигнем руку, кажем: "Овде сам. Био сам (без тога).

Да ли је бити аутистичан пресудно за оно што сам постигао?

Ако је неко заинтересован за дубље залажење у # аутизам + #неуродиверзитет, усмерићу вас према бројним појединцима који деле замишљен + надахњујући садржај на Инстаграму, ТикТок ... Распакивање терминологије. Додавање нијансе. Борбена стигма.

Ови креатори (неки прилично млади) говоре релевантна питања више зналачки / течно него што ја могу. (И мене су школовали.) То је обим онога што сам склон да поделим са банкоматом. Ох - ово није нешто што бих променио. Не. Имам - имам - одмах бити аутистичан је пресудно за оно што сам. На све што сам постигао / артикулисао.

Ох - такође желим да кажем многим људима који су ми свесно или несвесно током године дали тај додатни делић милости + простора, омогућили ми да се крећем светом на начин који ми је имао смисла или не имало смисла за њих ... хвала. А онима који су направили другачији избор ... па. Људи ће се открити. Још један поклон. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas