Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОНА ЈЕ ЊЕГА СМАТРАЛА НАДУВЕНКОМ, ОН ЊУ ЛУТКИЦОМ БЕЗ ТАЛЕНТА! Један сусрет је био довољан да се роди ЉУБАВ КАКВУ ХОЛИВУД НЕ ПАМТИ

Њихова романса није била “љубав на први поглед”

1701948237_811366_profimedia-0566135119_orig.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Те 1942. "Казабланка" је била велики хит. Милиони Американаца хрлили су у биоскопе да уживају у романси у сенци нацизма, а међу њима је била и група младих манекенки. И док су све оне биле потајно заљубљене у лик Рика, једна од њих седамнаестогодишња Бети Џоун Парски није могла да разуме зашто се "прави толика фрка" око Хемфрија Богарта, глумца који "нема никакав сексепил, прецењен је и пренадуван".

Оно о чему у том тренутку није могла ни да сања било је да ће, само две године касније, бити у прилици да му то каже у лице!

 

"Надувенко" и "Луткица"

Бети Џоун Парски ће до 1944. постати изузетно тражен модел, а тада ће добити и шансу да се опроба као глумица, истина под другим именом - Лорен Бакол.

За познату манекенку организовано је тест снимање и одмах је добила улогу у адаптацији чувеног Хемингвејевог романа "Имати и немати". Оно што у први мах није знала било је да ће јој партнер у филму бити управо онај "несексепилни, прецењени и пренадувани глумац" Хемфри Богарт.

Да ствар буде гора, ни Богарт се није много потрудио да, једном када га је упознала, промени слику о себи. На снимања је долазио мамуран, нерасположен и изморен свађама у свом трећем, несрећном браку са глумицом Мејо Метхот који се тих дана ближио коначном крају.

Папараци су га пратили у стопу, а жута штампа увелико писала о разводу, његовој параноидној љубомори која је за то крива и тешком облику алкохолизма од кога Богарт пати.

Отворено непријатељски став младе Лорен није помогао расположењу на сету, па је Богарт за младу глумицу наводно изјавио да је "луткица без талента" и да никада неће успети у Холивуду.

А онда се у стварности догодио "филмски преокрет"!

 

Филмски прекорет

Како је време на сету одмицало Богарт је постао опчињен шармом младе глумице, а и Лорен је почела да хвата себе како све чешће размишља о том "нехаризматичном и досадном" заводнику.

Филм "Имати и немати" постао је класик, а критика је нарочито благонаклона била према лепој Лорен која је, по оцени већине, створила "изузетно карактеран и сексипилан лик". Чак ни искусни Богарт није могао да остане имун на страсну сцену у којој Бекол изговара чувено: "Знаш да звиздиш? Зар не? Само састави усне и дувај".

Након снимања ове сцене Богарт је пришао Бекол, страсно је пољубио и отворено јој ставио до знања да је заљубљен у њу.

Ни његов проблем са алкохолом, ни брак у агонији, ни чињеница да је њој било само 19, и да је он био старији пуних 25 година од ње, након овога нису били важни!

Истог дана пар је изашао на вечеру. Након ње, Лорен је Хемфрију написала свој број телефона на кутији шибица. Богарт је овај комадић картона до смрти чувао као успомену.

 

Све остало је историја!

Колеге и пријатељи на све начине су покушавали да ставе до знања Лорен да Богарт није за њу. Имао је већ три пропала брака иза себе, 25 година више, све веће проблеме са алкохолом и важио је за непоправљивог женскароша.

Ништа од овога Лорен није било важно.

- Само гледање у њега учини да сва устрептим. А када узме моју руку у његову осетим подрхтавање дубоко у стомаку. Рука му је топла, заштитничка и пуна љубави. Прво што ми каже на почетку дана је "Хелло, Бабy". Када сам га упознала била сам невина. Био је мој учитељ и ментор. Љубав мог животу. Памтим сваку реч коју ми је изговорио - рекла је једном приликом.

Након што се коначно развео од супруге 1945. Богарт је одмах организовао венчање са Лорен. И, док им је цео свет прогнозирао скори развод, они су остали заједно "док их смрт не растави".

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas