Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривена ТАЈНА која се крије иза легендарне баладе "Селма": Емотивна прича која ће растужити и оне каменог срца

Песма је настала 1949. година, а група "Бијело дугме" ју је отпевала две и по деценије касније

1693140809_bebek_21042018_00021.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Легендарна рок група Бијело дугме давне 1974. године снимила је нумеру "Селма", која је постала и до дан данас остала велики хит, а чувене речи: "Селма путује на факултет", нема ко не зна. Мало је познато да је Селма заиста постојала и да је била велика љубав Владе Дивјака. Он јој је посветио ову песму и то давне 1949. године, а након тога су је чланови споменутог састава отпевали две и по деценије касније.

Селма Борић је била родом из Зенице, али је похађала Другу женску гимназију у Сарајеву. Често је викендом путовала кући возом и једном ју је Владо срео на том путу. Понудио се да јој понесе мали, тамноцрвени кофер до железничке станице. Испратио је Селму на воз, а прозор поред којег је села био је разбијен. Тада јој је добацио: "Селма, не нагињи се кроз прозор". Након тог сусрета, Владо Дијак је написао песму, коју је касније отпевао Жељко Бебек.

Бебек је Селму Борић често посећивао у дому, а она је током гостовања у једној емисији открила како се догодио сусрет с Владом - "Имала сам тада 16 година. Ја сам лежала с девојкама на трави, а Владо је с дечацима лежао насупрот. Чупкао је траву и стално ме гледао. Изгледа да се одмах заинтересирао за мене, а касније смо се сретали у возу".

Селма је преминула 2021. године у 92. години живота, а тад јој је Бебек посветио емотивну објаву на друштвеним мрежама - "Путуј Селма. Почивала у миру Божјем", написао је кратко певач испод заједничке фотографије.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas