Oglas
· · Komentari: 0

Otkrivena TAJNA koja se krije iza legendarne balade "Selma": Emotivna priča koja će rastužiti i one kamenog srca

Pesma je nastala 1949. godina, a grupa "Bijelo dugme" ju je otpevala dve i po decenije kasnije

1693140809_bebek_21042018_00021.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Legendarna rok grupa Bijelo dugme davne 1974. godine snimila je numeru "Selma", koja je postala i do dan danas ostala veliki hit, a čuvene reči: "Selma putuje na fakultet", nema ko ne zna. Malo je poznato da je Selma zaista postojala i da je bila velika ljubav Vlade Divjaka. On joj je posvetio ovu pesmu i to davne 1949. godine, a nakon toga su je članovi spomenutog sastava otpevali dve i po decenije kasnije.

Selma Borić je bila rodom iz Zenice, ali je pohađala Drugu žensku gimnaziju u Sarajevu. Često je vikendom putovala kući vozom i jednom ju je Vlado sreo na tom putu. Ponudio se da joj ponese mali, tamnocrveni kofer do železničke stanice. Ispratio je Selmu na voz, a prozor pored kojeg je sela bio je razbijen. Tada joj je dobacio: "Selma, ne naginji se kroz prozor". Nakon tog susreta, Vlado Dijak je napisao pesmu, koju je kasnije otpevao Željko Bebek.

Bebek je Selmu Borić često posećivao u domu, a ona je tokom gostovanja u jednoj emisiji otkrila kako se dogodio susret s Vladom - "Imala sam tada 16 godina. Ja sam ležala s devojkama na travi, a Vlado je s dečacima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me gledao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali u vozu".

Selma je preminula 2021. godine u 92. godini života, a tad joj je Bebek posvetio emotivnu objavu na društvenim mrežama - "Putuj Selma. Počivala u miru Božjem", napisao je kratko pevač ispod zajedničke fotografije.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas