Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВАКО ЈЕ ДЕ НИРО ИГРАО МОРАВАЦ У БЕОГРАДУ: Испливала ФОТКА и СВЕ ОДУШЕВИЛА (ФОТО)

Живот чувеног глумца у деветој деценији је турбулентан. Када је био у Београду на Фесту 1976. године да промовише филм сигурно није ни сањао како ће његова будућност и старост изгледати.

1699178634_370695_de-niro_f.jpg
Фото: АП
Oglas

Захваљујући престижној међународној филмској смотри ФЕСТ два пута смо у другој половини седамдесетих угостили Роберта де Нира. Једном приликом промовисао је класик "Кум 2", а други пут дошао је због такође култног остварења "Њујорк, Њујорк".

Дуго се причало како је, очаран добром атмосфером, у свечаној сали хотела "Метропол" повео коло пред новинарима и фото-репортерима. Тада је открио да је још као студент упознао Југославију и да је ове крајеве обилазио са жељом да види како се живи у социјализму, писао је магазин "Профил". Са групом студената прво се обрео у Грчкој, а онда наставио на север. Кроз Србију је путовао ауто-стопом.

"Нисам имао пара, па сам заустављао камионе на путу. Хтео сам да стигнем до Београда. Један камионџија довезао ме је до главног трга у Нишу и ту ме оставио. Падала је киша, смрачило се, а ја сам се нашао сам у непознатом граду, усред ноћи. Ипак, желео сам да осетим како пулсира живот у Нишу. Нисам се осећао другачијим од света око себе. Фармерке, мајица, ранац на леђима, нешто пара у џепу..."

"Заустављао је људе по улици надајући се да ће га неко разумети, али – слаба вајда са знањем енглеског језика у тадашњем Нишу. Онда је један пролазник одговорио "О, јес", и мени је лакнуло. Рекао сам му да тражим преноћиште, али да то никако не буде у хотелу. Желим да видим како се код вас живи. А у хотелима одседају странци. Он је одговорио "Океј, океј", и позвао ме да пођем с њим.

Одвео ме је у неку мању улицу, стигли смо у зграду, у сасвим обичан стан. Појавили су се његова жена и двоје деце, поспани, тек устали из кревета. "Ово је мој стан, ово су моја жена и деца. Можете преноћити код нас, наћи ћемо вам нешто да поједете." Вероватно је на мом лицу прочитао неку комбинацију изненађења и задовољства.

"Хтели сте да видите како се код нас живи. Ако вам одговара, ми вас примамо у госте."

"Био сам дирнут. Нисам очекивао да ће ме потпуно непознати људи тако прихватити. Човек ми је рекао да могу да се осећам као код своје куће. Од тада је прошло десет година, а ја се и даље свега сећам до детаља" – рекао је славни глумац те давне 1976, када је био гост ФЕСТ-а и када је, са тек снимљеним "Таксистом" и наставком "Кума", почињала његова блистава холивудска каријера.

Како су писали југословенски медији уз објављене фотографије Роберт де Ниро 1976. године у Дому синдиката је заиграо моравац.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas