Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Овако је Марко Живић говорио о болести: "Преко дана сам плакао, а увече сам глумио Рокија Балбоу"

Легендарни глумац нас је заувек напустио у октобру 2021. године

1690374313_mzivic.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Филмски, телевизијски и позоришни глумац Марко Живић, преминуо је 14. октобра 2021. године у Београду у 49. години од последица корона вируса. Радио је у позоришту и на филму, серијама, а био је и у сталној глумачкој постави Позоришта на Теразијама и стални члан Београдског драмског позоришта. Међу његовим најзначајнијим улогама на екрану биле су роле у филму и серији “Монтевидео, Бог те видео!”, “На путу за Монтевидео”, “Сенке над Балканом”, “Београдском фантому” , “Фолк”, "Куку Васа". Поред тога, давао је глас бројним ликовима у цртаним филмовима. Водио је емисију “Марко Живић Схоw” као и квиз “Здраво Европо”. Добитник је многих награда и признања.

Гостујући у емисији "Преживели" на К1 телевизији, годину дана пре смрти, Марко је открио како се опоравио након што му је 2008. године одстрањен злоћудни тумор који му је тада захватио делове једњака и желуца.

 - Имао сам много среће. Потпуно случајно сам то открио. Отишао сам код академика др Предрага Пешка, директора Института за болести дигестивног тракта, и тако сазнао да имам абдоменални проблем, а затим и болест једњака. Данас имам рез од 15 сантиметара, дуж груди и стомака. Абдомен је зезнут. Они су буквално водоинсталатери, јер одстрањују оно што мора да се одстрани и склапају га од онога шта имаш. Моја операција је трајала седам и по сати. Схватио сам да имам две опције: или да уђем храбро или да одустанем. Наравно одмах сам се одлучио за ову прву. Опоравак је био доста напоран - говорио је легендарни глумац.

Наш легендарни глумац открио је и како се осећао ноћ пре операције

Сећам се ноћи пред операцију, тад ми је било најтеже. Гледам кроз прозор, снег пада и видим да нема назад, нема опције. Онда кренеш да размишљаш о свему и свачему, Боже, где си ти ово заглавио и онда крећеш да размишљаш о свему и свачему, али мислим да ми је помогло што сам био луд у енергији, да ту трку истрчим.

Само месец дана након операције вратио се у позориште

- Бјела, Манда и ја играли смо представу "Лет изнад кукавичијег гнезда", то је био мој повратак у БДП, где је цела сала устала и аплаудирала. Ја и даље испод костима имам траку залепљуну, 15 дана сам су ме хранили преко инфунзије - причао је Марко у даху.

Марко је безброј пута одлазио на клинику да ментално подиже пацијенте, а онда се присетио боравка и открио како се носио са тешком животном ситуацијом у којој се нашао

Звали су ме често из клинике да псхички дижем пацијенте тамо. Ишао сам да их засмејавам и верујем да сам некоме и помогао. Касније сам постао маскота целог одељења. Тако је било и док сам сам лежао у болници. Деси се да паднеш ментално у току ноћи, јер дневно примаш 6 или 8 инфузија, а једна капље 2 сата. Ноћу плачеш, јер си везан за кревет, али сам устајао, шетао ходником и глумио Рокија Балбоу. Боли те све, али ја сам глумио да боксујем са неким. Пацијенти су излазили да ме гледају, смејали се, навијали. Мораш некако да се ишчупаш из тога. Рецидиви обично стигну касније након тих стресних ситуација, имао сам тренутак да кажем себи не могу више, али сам гурао као булдожер, иако нисам имао снаге  - рекао је глумац током свог последњег гостовања у поменутој емисији. Преминуо је 14. октобра 2021. године од последица коронавируса.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas