Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Српско-Амерички филм посвећен ТИЈАНИ ЈУРИЋ: "48 сати и 1 минут" је последњи филм у ком је глумио Марко Живић

Наташа Нинковић, Радивоје Раша Буквић, Вања Ејдус, Марина Ћосић, Клара Хрвановић заједно на великом биоскопском платну у остварењу редитељке Сање Рајичић ака Сониа Алекса

1709469282_Foto-Printscreen-YouTube-MegaComFilm.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - МегаЦомФилм
Oglas

У филму „48 сати и 1 минут” улогу тумачи и некадашњи, вољени глумац Марко Живић, док легенда српске сцене Небојша Глоговац нажалост није доживео да оствари своју планирану ролу у овом филму.

Београдска премијера најављиваног и дугоочекиваног филма српско-америчке копродукције „48 сати и 1 минут“ редитељке Сониа Алексе одржаће се 21. марта, у мтс Дворани, а одмах након тога ово остварење добија свој биоскопски живот широм Србије, и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и др.

Филм чији је сценарио поверен истакнутим глумцима наше сцене посвећен је девојчици Тијани Јурић чије је трагично страдање пре тачно десет година оставило дубоки ожиљак у нашем народу и јавности. 48 сати и 1 минут има за циљ да уметност искористи као средство како би се подигла свест о несталој и отетој деци.

Прича прати Александру која се враћа у своју отаџбину, две деценије након рата, у жељи да, у духу српске културе, одгоји ћерку. Породична идила, међутим, бива уништена отмицом њене петогодишње Лене, а изјава дежурног полицајца да се деца обично појаве до јутра, као оправдање за непокретање истраге док не прође 48 сати нагони Алекс да се сама упути на улице Београда, у лавиринт страха и непознатог.

Према речима аутора филма ова прича обухвата одлике српског народа, културе и традиције и прича је очима жене, мајке која је изгубила ц́ерку. „Веома смо били инспирисани да кроз овај филм откријемо срце и душу ове отпорне и несаломиве земље, да прикажемо снагу њеног народа.

Протагонисткиња Александра је бачена у опасан свет, где њени најближи уместо да јој пруже подршку, они сумњају у њен здрав разум. Међутим, Алекс због наде, те српске отпорности и успомене на дечији смех, ни једног момента не одустаје у потрази за Леном, која је њен сунцокрет у пољу уништења.“

Сценарио филма „48 сати и 1 минут” поверен је истакнутим именима наше сцене, глумцима Наташи Нинковић, Радивоју Раши Буквићу, Вањи Ејдус, Марини Ћосић, Клари Хрвановић као и преминулом глумцу Марку Живићу. Легенда филма Небојша Глоговац, нажалост није доживео да одигра своју планирану улогу за овај филм.

(Курири)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas