Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Победник овогодишњег Београдског пролећа је Тијана Богићевић: ИЗА ЊЕНЕ ПЕСМЕ СТОЈИ ТУЖНА ПРИЧА, о Лаћиној смрти

Фестивал "Београдско пролеће" одржан је синоћ у МТС дворани

1682242489_beogradsko_prolece_22042023_0327-Tijana-Bogicevic.JPG
Фото: АТА
Oglas

Пре 62 године - 17. априла 1961. на сцени Дворане дома синдиката, данашње МТС Дворане, почео је свој гламурозни живот овај престижни београдски фестовал.
Победник овогодишњег ''Београдског пролећа'' је певачица Тијана Богићевић, са нумером "Крила од дима''.

- Ово ми је прва награда у животу. Тек морам да сумирам утиске. Јако сам срећна, драго ми је да поп музика враћа на велика врата и да остаје овде, "код куће". Од првог момента када сам чула песму, веровала у њу и одмах сам рекла, биће моја - рекла је Тијана.

Оно што мало људи зна јесте прича коју ова песма крије - о прераном одласку Милана Лаће Радуловића.
Како наводи ''Ало'', текстописац Сара Милутиновић написала је ову нумеру када је сазнала да је Лаћа преминуо.

- Песму “Крила од дима” написала је Александра Сара Милутиновић у тренутку када је сазнала да је умро њен дугогодишњи пријатељ, сарадник и друг, Милан Радуловић Лаћа - открива извор и додаје:
- “Крила од дима” је емотивна песма коју је Тијана Богићевић, као један од најснажнијих вокала на нашој естради, донела на посебан и моћан начин.

Због тужних стихова на генералној проби “Београдског пролећа” неки од присутних су и заплакали.

Иако је написала највеће хитове домаће музике, ауторка текста Сара Милутиновић не говори често о причама која стоје иза њених песама, а тако ће вероватно бити и овог пута. Ипак, Тијана је раније песму описала као “моћну и снажну, са стиховима који ће изазвати буру емоција у свима који је буду чули”.

Тијана је, иначе, пред сам наступ, пред медијским екипама, признала да је, после развода од Американца, нашла новог дечка, те да се труди да своје обавезе усклади, тако да увек има баланс у свему.

Подсетимо, музичари су се такмичили у категоријама: најбоља композиција, најбољи текст, најбољи аранжман и најбоља интерпретација, коју је доделио Стручни жири, а публика је доделила прву, другу и трећу награду фестивала.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas