Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
живот

"Погодио ме је метак": Жељко Самарџић испричао потресну причу, једва извукао живу главу, а онда му се живот преокренуо

Певач Жељко Самарџић открио је најемотивније детаље из живота и испричао како је током рата био тешко рањен.

1642838599_zeljko_samadrzic_24122021_0013.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Догађај који се десио пре 30 година у његовом родном Мостару урезао му се у сећању, Жељко Самарџић је у емисији Реална прича на Курир телевизији испричао да је 1992. године једва извукао живу главу када се заратило у његовом родном Мостару.

- Изгледало је грозно, мислили смо да ће се поправити ситуација. Најмање се очекивало да ће у Босни бити рата, људи су се волели у Мостару, тамо живе људи разних националности. За мене је то било ето пре 30 година и иза мене је, али неке ствари су ме много заболеле. Неки људи се рађају стари, а неки млади умиру. Много људи није имало шансу да живи и то је велика неправда - говори Жељко за ТВ Курир.

Прочитајте још: Ускоро ћемо га гледати у новој улози, а ово су жеље Милана Марића када је реч о приватном животу

Метак га је погодио између левог кука и кичме.

- Ја сам имао ту несрећу да будем поприлично тешко рањен. Мој отац ми је често говорио тад не знаш ти шта је рат, шта су тенкови, не излази из подрума. Ја сам био млад човек, скачем да помогнем свакоме јер је било доста рањених и баш ме задесио тај метак, онај сетлећи метак на тенку. Видео сам га како иде ка мени, кренуо сам да се бацим на страну. Погодио ме је код левог кука и пребио ми је доњи део кичме. Кад сам дошао на ВМА рекли су ми да м је Бог погледао, да смо могао да бирам где да ме погоди да имам најмању штету, то је то место - испричао је Самарџић.

Након рата певач долази са породицом у Београд и креће све из почетка.

- Београд ме је очарао. То је за мене најлепши град на целом свету, најлепше ствари су ми се ту десиле. Ја волим свој родни Мостар, али Београду ћу до краја живота бити захвалан што су имали љубави за мене кад ми је била највише потребна - рекао је певач.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas