· · Коментари: 0

Преминуо легендарни глумац: Каријеру је започео са Драганом Николићем, а завршио са "Монтевидеом"

Глумац Владан Живковић преминуо је у 80. години.

1641324873_vladan-1.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/TVBalkanSky

Глумац Владан Живковић преминуо је у 80. години, сазнаје "Блиц".

Владан Живковић је рођен 1941. године у Београду, а осим неизбрисивог трага на пољу филма остварио се и као председник Удружења филмских глумаца Србије, као и у организацији Филмских сусрета у Нишу.

Заједно са Драганом Николићем играо је на сцени аматерског позоришта "Крсманац", где је његов таленат уочио легендарни Жика Павловић, један од најзначајнијих филмских стваралаца ондашње Југославије, те је ангажовао обојицу за један филм, иако су још увек били студенти.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Ново јутро

Владан се публици представио улогом Бубрега у култном филму "Кад будем мртав и бео", а по завршетку студија добио је стални ангажман у Српском народном позоришту у Новом Саду, премда се није дуго задржао на "даскама које живот значе" због посвећености седмој уметности, где је остао упамћен као један од најбољих епизодиста.

Неке од најзначајнијих улога су му у остварењима као што су: "Доручак са ђаволом", "Балкански шпијун", "Три карте за Холивуд", "Први пут са оцем на јутрење", "Црни бомбардер" и многи други, а публика је имала последњи пут прилику да га гледа у "Монтевидеу".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.