Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРИЧА КОЈА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЧУВЕНЕ ПЕСМЕ "ШТА ЋЕ МИ ЖИВОТ": Истина о Силванином великом хиту испливала деценијама касније

Када је Тома Здравковић написао ову песму, није ни слутио колику ће популарност стећи

1692610573_aleksandarstepic-muzicar1009202024--2-.jpg
Фото: В. Данилов
Oglas

Ипак, мало ко зна позадину приче и како је настала ова песма. Познато је да је Тома био велики боем, волео је песму, жене и кафану, а целог живота је дуговао захвалност Силвани, која му је помогла да се његов глас чује. 

Као већ звезда у успону, Силвана је једног дана у Лесковцу, на клупи у парку, упознала младића, без динара у џепу, који је желео да постане певач. Из незнаног разлога, допао јој се тај тихи, промрзли младић који јој је испричао да нема новца да се врати кући, а ни где да спава и замолила је управника хотела у ком је певала да му да посао и смештај. Био је то Тома Здравковић којем је баш овај посао био одскочна даска која га је лансирала у свет звезда.

У знак захвалности, Тома је за Силвану написао песму "Шта ће ми живот” која је је постала њен највећи хит. 

Једном приликом, Тома је испричао да је инсипација за песму био управо Силванин живот.

- Инсистирала је да јој напишем песму. Али шта? Ја сам увек био у неким романтичним везама које су ме инспирисале. Са Силваном је било тешко. Причали смо данима, била је несрећна. Откривала ми је детаље из свог брака који је био лабилан, напросто је очајавала. Често ми је говорила: "Јао, овај живот мој! Нека иде све у ђавола, кад ми ништа не иде од руке! Нит’ брак, нит’ ово, нит’ оно…” И једном док смо се возили бусом на концерт, кажем јој: "Знаш шта, то је интересантно, да ти ја направим песму баш као што ти причаш, онако како се осећаш. Онда ћеш боље певати” – испричао је својевремено Тома Здравковић.

Иначе, нумеру „Шта ће ми живот” је требало да отпева Зорица Марковић, али, како певачица каже, она нимало не жали за тим, истичући да је песма отишла у праве руке. 

- Мени је била прва турнеја у Мостару са Томом. Тада нас је било двадесетак и сви су били звезде. Мени је част била велика. Након концерта бисмо ишли у кафану коју би он бирао, ја сам гледала у њега као у икону. Била сам му као дете. Упијала сам како ради, како живи... Дешавало се и да потрошимо све паре. Тај човек се никада више неће родити - рекла је Зорица и додала:

- Сећам се, кафана негде код Шида где смо певали, тада је он компоновао песму "Шта ће ми живот без тебе драги”. Он ме је позвао и морам рећи да је та песма била мени написана, намењена мени. Када се завршила турнеја, он је дао песму Силвани - објаснила је затим, истичући:

- Ниједног момента нисам зажалила због тога. Песма је отишла у праве руке и много ми је драго што је та песма њој припала. Он је гајио посебне емоције према њој - испричала је раније Зорица у емисији "Пулс Србије”.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas