Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРОКЛЕТСТВО И ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА МАРЛОНА БРАНДА: Окупио је 14 деце и саопштио им НЕШТО САСВИМ НЕОЧЕКИВАНО

Последња жеља Марлона Бранда леди крв у жилама, веровао је у нешто што је, бар за сада, немогуће

1702810238_184639_profimedia0376351891_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Марлон Брандо био је један од најутицајнијих глумаца у историји филма, који је двојим револуционарним ставом померао границе на даскама које живот значе. Међутим, његов приватни живот је био толико интригантан да се такав сценарио ретко виђао и у биоскопу.

Наиме, словио је за великог заводника, а шушкало се да воли и мушкарце. Својим агресивним сексепилом и изразитом мужевношћу разбио је мит о углађеном, декадентном џентлмену као идеалу мушке лепоте.

Иза себе је оставио 14 деце, пропале бракове и више од 30 унучади, али и веома буран љубавни живот испреплетан бројним трагедијама.

Стекао славу и признање током педесетих година прошлог века, истичући се у улогама које су промениле пејзаж филмске уметности. Његова каријера обухватала је разнолике жанрове, од драма до комедија, а неконвенционални приступ глуми постао је Марлонов заштитни знак.

Међу бројним признањима заувек ће остати упамћена и ова - Амерички филмски институт Марлона Бранда прогласио је четвртом највећом мушком филмском звездом свих времена.

Са друге стране, Марлон је презирао и популарност и похвале. Током своје каријере разочарао се у своју личност. Чинило се да слава труне у њему; сматрао је да је то грубо и неукусно. "Желео сам да будем укључен у стварање филмова како бих их могао променити у нешто ближе истини“, каже Брандо, звучећи донекле резигнирано. „Мислио сам да то могу.“ Упркос све већем неповерењу према холивудској машини, Брандо је схватио да филмови могу бити моћно оруђе, како за глумца, тако и за публику. Могли би да промене човеково место у свету. Мит се могао створити и користити за сопствене потребе.

На крају, успех је постао омча око Брандовог врата. Стално се осећао погрешно представљеним, погрешно протумаченим - било да су новинари и писци или због сталног упада који би имао да се позабави кад год је напустио уточиште свог дома на Беверли Хилсу. Постао је параноичан. Почео је опсесивно да снима све, сваку особу коју је срео код куће, сваки пословни састанак, чак и идеје за додатне мере безбедности које је желео да предузме у својој кући.

Мало пре него да умре, сву децу је позвао телефоном, није желео да брину због његовог здравственог стања. Био је свестан да му се ближи крај, зато је хтео да оде сигуран у то да су његови наследници знали колико их је волео.

"Сећам се оног последњег разговора који сам водила с њим. Прошло је само неколико недеља пре него што је умро. Није желео да сви, посебно не сва деца, знају колико му је лоше. Изразили смо љубав једни према другима и то је било то. Никада то нећу заборавити", открила је ћерка Ребека.

Све је фрапирала када је открила која је била последња жеља чувеног глумца и заводика. Наиме, изузетно је волео технологију и све новитете које је донела, те се надао да ће његова смрт другачије изгледати.

"Мој отац је желео да буде замрзнут. То је оно што је највише желео да научници пронађу начин на који може умрети, а затим да буде враћен назад кроз пар деценија."

Кремиран је, а његов пепео расут је на два места, заједно са пепелом његовог пријатеља Волија Кокса и Сема Гилмана.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas