Oglas
· · Komentari: 0

PROKLETSTVO I POSLEDNJA ŽELJA MARLONA BRANDA: Okupio je 14 dece i saopštio im NEŠTO SASVIM NEOČEKIVANO

Poslednja želja Marlona Branda ledi krv u žilama, verovao je u nešto što je, bar za sada, nemoguće

1702810238_184639_profimedia0376351891_ff.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Marlon Brando bio je jedan od najuticajnijih glumaca u istoriji filma, koji je dvojim revolucionarnim stavom pomerao granice na daskama koje život znače. Međutim, njegov privatni život je bio toliko intrigantan da se takav scenario retko viđao i u bioskopu.

Naime, slovio je za velikog zavodnika, a šuškalo se da voli i muškarce. Svojim agresivnim seksepilom i izrazitom muževnošću razbio je mit o uglađenom, dekadentnom džentlmenu kao idealu muške lepote.

Iza sebe je ostavio 14 dece, propale brakove i više od 30 unučadi, ali i veoma buran ljubavni život isprepletan brojnim tragedijama.

Stekao slavu i priznanje tokom pedesetih godina prošlog veka, ističući se u ulogama koje su promenile pejzaž filmske umetnosti. NJegova karijera obuhvatala je raznolike žanrove, od drama do komedija, a nekonvencionalni pristup glumi postao je Marlonov zaštitni znak.

Među brojnim priznanjima zauvek će ostati upamćena i ova - Američki filmski institut Marlona Branda proglasio je četvrtom najvećom muškom filmskom zvezdom svih vremena.

Sa druge strane, Marlon je prezirao i popularnost i pohvale. Tokom svoje karijere razočarao se u svoju ličnost. Činilo se da slava trune u njemu; smatrao je da je to grubo i neukusno. "Želeo sam da budem uključen u stvaranje filmova kako bih ih mogao promeniti u nešto bliže istini“, kaže Brando, zvučeći donekle rezignirano. „Mislio sam da to mogu.“ Uprkos sve većem nepoverenju prema holivudskoj mašini, Brando je shvatio da filmovi mogu biti moćno oruđe, kako za glumca, tako i za publiku. Mogli bi da promene čovekovo mesto u svetu. Mit se mogao stvoriti i koristiti za sopstvene potrebe.

Na kraju, uspeh je postao omča oko Brandovog vrata. Stalno se osećao pogrešno predstavljenim, pogrešno protumačenim - bilo da su novinari i pisci ili zbog stalnog upada koji bi imao da se pozabavi kad god je napustio utočište svog doma na Beverli Hilsu. Postao je paranoičan. Počeo je opsesivno da snima sve, svaku osobu koju je sreo kod kuće, svaki poslovni sastanak, čak i ideje za dodatne mere bezbednosti koje je želeo da preduzme u svojoj kući.

Malo pre nego da umre, svu decu je pozvao telefonom, nije želeo da brinu zbog njegovog zdravstvenog stanja. Bio je svestan da mu se bliži kraj, zato je hteo da ode siguran u to da su njegovi naslednici znali koliko ih je voleo.

"Sećam se onog poslednjeg razgovora koji sam vodila s njim. Prošlo je samo nekoliko nedelja pre nego što je umro. Nije želeo da svi, posebno ne sva deca, znaju koliko mu je loše. Izrazili smo ljubav jedni prema drugima i to je bilo to. Nikada to neću zaboraviti", otkrila je ćerka Rebeka.

Sve je frapirala kada je otkrila koja je bila poslednja želja čuvenog glumca i zavodika. Naime, izuzetno je voleo tehnologiju i sve novitete koje je donela, te se nadao da će njegova smrt drugačije izgledati.

"Moj otac je želeo da bude zamrznut. To je ono što je najviše želeo da naučnici pronađu način na koji može umreti, a zatim da bude vraćen nazad kroz par decenija."

Kremiran je, a njegov pepeo rasut je na dva mesta, zajedno sa pepelom njegovog prijatelja Volija Koksa i Sema Gilmana.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas