Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ТУЖНО

Сећање на Љубишу Стојановића Луиса: Девет године од трагичне смрти великог уметника (ВИДЕО)

Данас се навршава девет године од трагичне смрти Љубише Стојановића Луиса

1596180122_cetkovic_28112007_0019.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Легендарни певач Љубиша Стојановић Луис трагично је страдао у саобраћајној несрећи на магистралном путу између Бачке Тополе и Новог Сада, а његова породица, родбина и пријатељи и даље се не мире са тим да их је заувек напустио.

Прочитајте још: Кажу да је прво ПРОПЕВАО, па ПРОТРЧАО: Девет година од трагичне смрти Дарка Радовановића (ВИДЕО)

Рођен је у Лесковцу 25. јуна 1952. године.Луис се бавио музиком још од 1970. године. Надимак „Луис“ је добио у деветој години због својих успешних имитација Луиса Армстронга. Завршио је средњу музичку школу у Нишуи Факултет музичке уметности у Београду. Међу првима је комбиновао џез са српским фолклором.

Године 1980. снимио је први албум под именом „Не куни ме, не ружи ме, мајко“, који је успешно продаван у Србији и Југославији. Заједно са српским бендом „Фламингосима“, победио је на Беовизији 2006. године песмом Луди летњи плес. На Европесми-Еуропјесми 2006. која је одржана 11. марта у Сава центру у Београду, „Фламингоси и Луис“ су освојили друго место. 

Прочитајте још: Њена смрт је мистерија и након 11 година: Да ли су славну глумицу отровали мајка и муж?

Тај 31. јул 2011. године био је кобан како за нашу музичку сцену, тако и за певачеве најближе. Луис ће остати упамћен као певач најоригиналнијег начина извођења, најбољих вокалних способности, и препознатљивог и јединственог стајлинга. Љубиша Стојановић је за собом оставио шесторо деце. Из бракова са Невенком и Дубравком ћерку Мају и синове Мићу и Марка, а из брака са Силваном синове Андреју и Сергеја, и ћерку Мају Новаковић која је, као и брат Марко, кренула очевим стопама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas